Egy munkahelyi buliban volt a futónő támadója, majd meztelenül találták meg otthon

A feleség nyitott ajtót a rendőrök előtt.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, Oláh Dávid beszélt a Zsaru Magazinnak - a cikket pedig a 24.hu szemlézte.

Emlékezetes, Makai Viktória úgy menekült meg attól, hogy ne tegyen rajta erőszakot támadója, H. István, hogy a férje rájuk talált a kőbányai Jászberényi út egy kietlen területén.

„A futónő később elmesélte, hogy mindössze pár száz métere volt már csak hátra, amikor észre vette, hogy valaki követi. Feszélyezte a helyzet, ezért jobbnak látta, ha elengedi. A nyomában loholó férfi azonban nem ment el mellette, hanem a földre rántotta. Amikor az áldozat felállt, és próbált segítségért kiáltani, a támadó befogta a száját, majd leütötte a vergődő asszonyt. A nő ismét a földre zuhant, megpróbált kiszabadulni, de ekkor a férfi megint ököllel ütötte az arcát. H. István aktust akart, és a hajánál fogva húzta a nőt egy kietlenebb részre. Ráparancsolt a rettegő bántalmazottra, hogy feküdjön a hasára, eközben pedig megszabadult a ruháitól”

– nyilatkozta Oláh Dávid. A férfi ezt követően kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát. Ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Ekkor ért oda a többgyermekes anyuka férje, aki véget vetett a támadásnak.

Szerencsére Makai Viktória felismerte a támadóját, egy közeli boltban ugyanis már látta őt.

A részletes személyleírása után a nyomozók pedig azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt is fogyasztott.

H. István felesége számára még megalázóbb, hogy pont akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin, mert véresen ment haza. A nyomozók azonnal tudták, hogy hova kell menniük.

Amikor kiértek a lakáshoz a férfi felesége nyitott ajtót nekik. H. Istvánt a kamrában, a hűtő mögött találták meg anyaszült meztelenül.