Trump nem hiszi, hogy a szaúdi koronaherceg adott volna utasítást Hasogdzsi meggyilkolására

Különben is, a legfontosabb, hogy alacsonyan tartják az olajárakat.

A koronaherceg és az apja, Szalmán király azt állítják, nem ők követték el ezt a rémtettet - mondta Trump, hozzátéve, hogy talán a világot kellene felelősnek tartani, mert "a világ nagyon-nagyon gonosz hely".

"Szörnyűséges tett, én utálom a legjobban" - fogalmazott az amerikai elnök.

"Viszont az a helyzet, hogy (a szaúdiak) hatalmas vagyont hoznak létre, tényleg rengeteg munkahelyet teremtenek, és - ami a legfontosabb - alacsonyan tartják az olajárakat"

- tette hozzá.

A The Washington Post című amerikai lap - amelynek Hasogdzsi munkatársa volt - a múlt pénteken azt írta: az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) arra a következtetésre jutott, hogy Mohamed bin Szalmánnak köze van az újságíró meggyilkolásához. Szalmán nem kifejezetten arra adott utasítást, hogy öljék meg az újságírót, de a CIA szerint meggyilkolása az ő jóváhagyásával történt - írta akkor a The Washington Post. A Hürriyet Daily News című török hírportál csütörtökön Abdulkadir Selvi neves török publicistát idézve jelentette:

a CIA-nak hangfelvétele van arról, hogy a szaúdi trónörökös utasítást ad Hasogdzsi elhallgattatására.

"Nagyon nem tetszik ez a bűntény, nagyon nem tetszik, ahogy próbálják eltussolni, és azt is kijelenthetem, hogy a koronaherceg ezt még nálam is jobban gyűlöli"

- fogalmazott Trump floridai vakációján. Hozzátette: a CIA jelentése nyitva hagyja a kérdést, "talán így volt, talán nem". De azt nagyon határozottan állítom, hogy (Szaúd-Arábia) nagyon fontos szövetséges, és ha egy bizonyos mintát követünk, akkor szinte egyik ország szövetségesei sem lehetünk - mondta Trump.

Óriási bajba kerülhet a szaúdi trónörökös: CIA-felvétel lehet arról, ahogy utasítást ad az újságíró "elhallgattatására"

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) hangfelvétele van arról, hogy Mohammed bin Szalmán szaúdi trónörökös utasítás adott arra: Dzsamál Hasogdzsit a lehető leghamarabb el kell hallgattatni - jelentette csütörtökön a Hürriyet Daily News című török hírportál.A lap egy neves török publicistát idéz, aki azt mondta: Gina Haspel, a CIA igazgatója egy októberi ankarai látogatásán "jelezte" a hangfelvétel meglétét.A Reuters meg akart kérdezni az értesülésről egy török tisztségviselőt, de ő nem tudott ilyen felvételről.