Három hónap alatt csaknem 17 milliárd forint értékben kapott megbízást a kormány kedvenc médiacége

Kommunikációra, plakátolásra azért van pénz. Balásy Gyula két cége hasít a piacon.

Azért nagy izgalom nem lehetett a döntés előtt: mint ismert, a korábban még jelentős megbízásokat kapott Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit kizárták a pályázatokból. 

Az Mfor.hu által közzétett beszámoló szerint Balásy cégei többek között a következő munkákat nyerték el: 

  • Nettó 5,9 milliárdért szerződtek le a "Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására" (ez a Sargentini-jelentésről szóló kampányt jelenti). De nem ez volt az egyetlen munka ezzel kapcsolatban: Ugyanilyen témában még 2,3 milliárdot kaszálhattak korábban.
  • Nettó 2,5 milliárd forintos megbízást jelentett a Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. második félévi belföldi és külföldi kommunikációjához kapcsolódó reklámügynökségi, média- és online ügynökségi, valamint kutatási feladatok ellátása,
  • és 1,1 milliárd forintunkba került az MVM Csoporthoz tartozó egyes társaságok kommunikációs és reklámügynökségi feladatainak elvégzése.

Emellett kisebb megbízásokat kaptak többek között az ORFK-tól, a Diákhitel Központtól, a Károli Gáspár Református Egyetemtől, a MÁV-START Zrt.-től és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek is dolgozhatott a két cég - írja a portál.

(Mfor.hu)