Akasztanivaló gyermekgyilkos rabolt Szombathelyen

Döbbenetes tény került nyilvánosságra a trafikosnőre rálövő férfiről.

Gázpisztollyal kívánt kirabolni egy szombathelyi trafikot az a férfi, aki 1988-ban sorkatonaként „eltávon” megölt egy akkor 11 éves kislányt. K. A. akkor 21 éves volt, és a katonai büntetőtanács aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt halmazati büntetésül kötél általi halálra ítélte. A férfi csak azért menekült meg, mert nem sokkal később az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta a halálbüntetést, így K. A. büntetését életfogytig tartó (azaz húszéves) szabadságvesztésre változtatták – írja a 112Press.

A most már 51 éves férfi múlt hét kedden este akarta kirabolni a szombathelyi Zanati úti trafikot. Az elkövető benyúlt a kabátja belső zsebébe és elővett egy maroklőfegyvert, majd rákiáltott az eladóra, hogy adja át a pénzt. A hölgy azt válaszolta, hogy rendben van, hátra kell mennie érte a pult mögé. A férfi ekkor közelről, indokolatlanul meghúzta az elsütőbillentyűt és gáz-riasztófegyverével arcon „lőtte” a nőt. A bűncselekmény indítéka K. A. számos személy felé fennálló tartozása lehetett.

K. A.-t úgy fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK), hogy szerdán délelőttre kávéra várta egy ismerősét. A kopogásra ajtót nyitott, de ott nem a kávépartnere állt, hanem a TEK emberei.