A Zöld Híd Kft.-t is bezsebelte a Fidesz

A független Gémesi helyére kormánypárti polgármestert választott a társulás.

Fördős Attilát, Vác Fidesz–KDNP-s polgármesterét választotta elnökének az Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás december 1-jén tartott taggyűlésén – tájékoztat a magyar állami hírügynökség. Az előző elnök, Gémesi György, Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) lemondott a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról, amit november 5-én jelentettek be. A hvg.hu beszámolója szerint Fördősnek eredetileg hét kihívója is lett volna, de közülük hatan „illő tisztelettel” elutasították a felkérést, így a fideszes városvezető ellenében egyedül Kosd polgármestere, Kurdi Ferenc indult el. A portál szerint Kurdi megemlítette, hogy mióta a Zöld Híd Kft. bedobta a törülközőt, és a Katasztrófavédelem finanszírozza a szemétszállítást, a cég 80 millió forinttal több pénzt kapott, mint amennyit korábban a nemzetinek mondott állami kukás cég, az NHKV folyósított. Ebből pedig nyilvánvalóvá, hogy a Zöld Híd működését maga az állami cég lehetetlenítette el.

Lemondott a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás éléről Gémesi György

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd október 25-én jelentette be: leállítja az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV).

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását, majd megbízta azzal a Zöld Hidat!

Hirtelen talált 26 milliárd forintot a kormány a hulladékkáosz megoldására

Nagy nehezen csak elérte a magyar állam ingerküszöbét az egyre súlyosabbá váló hulladékszállítási káosz. Ideje is volt, mivel az egész baj okozója maga a kormány, amely a két éve felállított állami kukaholdinggal sikeresen szétbarmolta a rendszert. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Később kiderült, egy négyfős családi vállalkozás céghálójának kellett volna megszerveznie a kukaholding be nem szedett szemétdíjának rendezését, amely adatkezelési problémákat is felvetett.

Egy kis családi vállalkozás által szervezett céghálóhoz kerülhetett több százezer magyar állampolgár adata és pénztartozása

Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma pedig egyáltalán nincs annak a nyírségi kft.-nek, amelyet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szerződtetett arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét - írja a 24.hu.A megbízás szerint a Pepp and Cars Kft.-nek kell csinálnia valamit a kukaholding felhalmozódott szemétdíj-tartozásaival.A négyfős Pepp and Cars Kft.