Vona az utcán, Schiffer a parlamentben látja az Orbán-kormány leváltásának az esélyét

A HVG-ben és Vona Facebook-oldalán is ütközteti véleményét a két expolitikus.

A lap előzetese szerint Vona Gábor arról beszélt, hogy a kormány minden demokratikus ajtót erőből befalazott, amin be lehetne nyitni, így már csak az utca maradt. Hozzátette: nagyon kockázatos, de a jelenlegi helyzetben teljesen logikus és természetes reakció.

„Valójában nem egy törvényt akarnak a tüntetők megváltoztatni, nem is egy petíciót akarnak beolvasni, még csak nem is a kormányt lemondatni, hanem ennél is többet: rendszert váltani”

- vélekedett a Jobbik exelenöke a HVG-nek. Szerinte ez a cél, és a kérdés, hogy van-e, lesz-e mögötte kritikus nagyságú társadalmi akarat.

Schiffer András más véleményen van, ő azt mondta a lapnak, hogy a pártok csak egy szűk keménymagnak játszanak, kormányt váltani pedig csak a parlamentből lehet. Irdatlan nyomás nehezedik az ellenzéki pártokra 2010 óta a hardcore ellenzéki szavazók részéről, hogy „most már csináljatok valamit látványosat”.

Schiffer szerint ez a kemény mag ünnepeli most a Facebookon az ellenzéket, és boldog, hogy ismét hallja a hangját, büszke lehet rá. Az LMP volt társelnöke azonban arra figyelmeztetett, hogy az ellenzék nagy hibát követ el, amikor ennek a csalódott kemény magnak játszik. Úgy gondolja, az ellenzék egyetlen, a győzelem esélyével kecsegtető stratégiája az lenne, ha a Fidesz lassan hárommilliós táborát ki tudná kezdeni.

„Ha egy párt választásokat akar nyerni, nincs más választása, mint részt venni a parlamenti munkában, törvényről törvényre, konfliktusról konfliktusra bemutatni mire kér felhatalmazást”

- szögezte le Schiffer.

A mostanság vloggerként tevékenykedő Vona Gábor szerda este 7 órától a Facebook-oldalán élőben is ütközteti véleményét Schiffer Andráséval.