Zalaegerszegen, Békéscsabán és Kecskeméten is tüntettek a rabszolgatörvény és a hazug propaganda ellen

Megmozdul a vidék is. 

Kecskeméten mintegy háromszázan jöttek össze a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik és a Momentum kezdeményezésére, amihez a szakszervezetek képviselői és civilek is csatlakoztak. Az ötpontos követelés felolvasása mellett arra szólították fel a város polgármesterét, hogy 

az önkormányzat  tulajdonában lévő cégeknél ne alkalmazzák a "rabszolgatörvényt" és követelték a közpénzen működő médiumoktól a pártatlan tájékoztatást.

Békéscsabán százan gyűltek össze, hogy tiltakoznak a 

"propagandasajtó álhírei, az egyoldalú, félrevezető tájékoztatása ellen".

Az összellenzéki megmozdulást a Békés Megyei Hírlap szerkesztősége előtt tartották.

Zalaegerszegen több mint három órán át tartó félpályás útlezárással tiltakoztak az ellenzéki pártok és a szakszervezetek. A demonstrációt a Jobbik, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség közösen szervezte.

Tüntetés volt Miskolcon is, amelyről itt számoltunk be részletesen:

„A szakszervezetek igazi fegyvere a sztrájk. A sztrájknak pedig épp itt az ideje!"

A miskolci rabszolgatörvény elleni tiltakozás több szempontból is különleges volt. Egyrészt, mert Áder János aláírása után másfél órával kezdődött, másrészt együtt állt a színpadon a PDSZ elnöke, illetve egy-egy MSZP-s és jobbikos miskolci országgyűlési képviselő. S végül, a borsodi megyeszékhelyen elhangzott az országos sztrájkra való felhívás, és az is, hogy lesz anyagi háttere az akcióknak.