Legszívesebben ezeket olvasták Önök 2018-ban

Év végi összefoglaló az Alfahír legtöbbet olvasott idei cikkeiből.

Nem fogunk olyan elcsépelt közhelyeket puffogtatni, mint például „mozgalmas év áll mögöttünk” vagy „nem is gondoltuk volna, hogy ennyien olvassák az alant felsorolt cikkeket”. Mégis érdemes felidézni, hogy Olvasóink miket tartottak kattintásra leginkább érdemesnek ebben az évben.

Január

A Fidesz ügyeletes ökréről ökléről, Németh Szilárdról szóló írásunk magasan az év első hónapjának legolvasottabb cikke volt. Ismert, bár Orbánék tízmilliárdokat szórt el migránsellenes propagandára, a Fidesz lebukott, hiszen 1300 bevándorlót (családegyesítés révén összesen 2300 főt) titokban mégis befogadott Magyarország. Németh Szilárd önkritika helyett az Alkotmányvédelmi Hivatalt kezdte ekézni.

Németh Szilárd buktathatja meg Orbánt

A vesztésre álló, visszavonuló seregek a háború utolsó szakaszában az elhagyott területek kifosztásán kívül még számos aljasságra is képesek. Hónuk alatt a rablott holmival, a köz vagyonával felrobbangatják a hidakat, középületeket megpróbálnak a menekülés során lázadást szítani a hátuk mögött.

Február

A „visszafideszesítés” előtti Hír TV Célpont című adásáról szólt legolvasottabb februári cikkünk. Az oknyomozó riport feltárta, egy hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt bűnbanda enyhébb büntetésért cserébe vállalta, hogy több tízezer cigány nemzetiségű választópolgár adataiból álló adatbázis felhasználásával szállítják a szavazatokat a Fidesznek.

Célpont: a győrszentiváni cigánymaffiával szövetkezett a Fidesz, ha hozzák a szavazatokat, nincs több börtön

Portálunk délelőtt már beszámolt róla: komoly botrányt tárt fel a Hír TV műsora. Most kiderültek a részletek. A milliárdos maffiózók azt ígérték, politikai védettségért cserébe szállítják a cigányok szavazatait. A Célpontnak nyilatkozó lakos elismerte: hozzá is bekopogtak, csak az adatait kérték, és egy kiló kenyeret is adtak neki.

Március

Az évente 80 (jövőre 90) milliárd adóforintból fenntartott köztelevízióba csak elvétve hívnak meg ellenzéki politikust, azt teljes egészében a Fidesz pártpropagandája szolgálatába állították. A kampányban azonban a törvényi előírások miatt kénytelenek voltak behívni az ellenzéki pártok megszólalóit is, így két év után Mirkóczki Ádám, a Jobbik politikusa is a köztévé kamerái előtt szólhatott. Bár teljesen nyilvánvaló, hogy öt percben nem lehet pótolni két év kihagyást, de a párt szóvivőjét nem ejtették a fejére! Nézze meg újra!

(Ez a hírünk egyébként az egész év legolvasottabb cikke címmel is büszkélkedhet.)

Behívták a "köztévébe" a Jobbik szóvivőjét, nem is tették zsebre, amit kaptak

A köztelevízióban hosszú évek óta először szerepelhetett élő műsorban jobbikos politikus. Az ellenzéki párt politikusait rendszeresen közpénzből gyalázó párttévé a kampány miatt volt kénytelen öt kemény percet biztosítani a Jobbiknak is, Mirkóczki Ádám pedig kapott az alkalmon, és a tévé nézőit (már, aki nincs tisztában ezzel) is tájékoztatta arról, hogy pontosan mi zajlik abban a tévében közszolgáltatás címén.

Április

Nem meglepő, hogy a hónap legolvasottabb cikke a tavaszi választásról szóló percről percre tudósításunk volt. Az informatikai rendszer összeomlása, valamint a „kígyózó kígyókként” elhíresült sorbanállás miatt nem indult el időben a szavazatok összegzése, ami számos összeesküvés-elméletre adott okot.

Választás 2018.

Kövesse figyelemmel a választás híreit a folyamatosan frissülő cikkünkben! Alább minden fontos információt megtudhat a mai országgyűlési választásról.

Május

Egy igazi suttyó lett a május „sztárja”, aki az ország leggazdagabb oligarchájának úgynevezett régi vágású kereszténydemokrata tévéjében okozott szekunder szégyenérzetet minden konzervatívnak. A fideszes DJ Jeszynek sikerült a pöcegödör legmélyére süllyednie.

"A fideszes csajok nagyon jól szopnak, a jobbikosok borzasztó rosszul" - nagyot ment tegnap a fideszes Tesztoszteron Boys

Tegnap a Mészáros Lőrinc által kezelt közvagyonból fenntartott Echo TV-ből Soros György világegyetem-elpusztító tervei, a határainkat ostromló hatmilliárd szendvicsdobáló migráns és a soha nem látott magyar jólét már jól megszokott hírei mellett azt is megtudhattuk, hogy a fideszesek jól szopnak, a jobbikosok meg nem.

Június

Nyár elején az új parlamentben egy jobbikos interpelláció vitte a prímet. Jakab Péter nem lacafacázott, kerülte a kormánypárti álszent dumát, és kőkeményen nekiesett a Fidesz korrupciógyanús ügyeinek. Kövér László házmester házelnök, aki ugyancsak közismert pikírt megjegyzéseiről, kétszer vette el a szót tőle.

Kövér László két agyvérzést hordott ki lábon 5 perc alatt

Erősre sikeredett Jakab Péter első interpellációja, A lopott pénz ugye visszajár, ugye?, szegezte a kérdést Jakab a Pénzügyminisztériumnak. „Ennyi bűnözőhöz még nem beszéltem" - kezdte felszólalását Jakab Péter, a Jobbik új országgyűlési képviselője. Kövér Lászlónak azonban láthatóan nagyon nem tetszett Jakab beszédének felütése, mivel az első mondat után kikapcsolta a képviselő mikrofonját.

Július

A nyár közepének sztárja egyértelműen Horvátország volt. Bár sokan olvasták Modrićék foci-vb-s menetelését az ezüstéremig, mégis a legnagyobb olvasottságot mégis az a hír hozta, mely a horvát devizahitelesek kimentéséről szólt. Az adriai ország legfelsőbb kereskedelmi bíróságának döntése szerint 120 ezer adós kaphatja vissza ezzel a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget. A bankoknak több mint 10 milliárd kunát (437 milliárd forintot) kell megtéríteniük ügyfeleiknek.

Orbán szeme előtt zajlik: hazudtak a bankok, 437 milliárd forintot kapnak vissza a devizahitelesek Horvátországban

Míg itthon a devizahitelesek kimentése is csak kommunikációs szinten zajlott le, Horvátországban igazi kárpótlások zajlanak. A távirati iroda szerint ugyanis semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról.

Augusztus

Orbánék szó szerint legszarosabb ügye vitte a prímet nyár végén: bár Ráhel út szélére hajított pelenkája erősen bulvár- (és egyéb) szagú, de ezt a horvát sajtó irtózatos mértékben felkapta, a vezető horvát hírportálok mindegyike címlapon számolt be a miniszterelnök lányának tahóságáról „Apád nem tanított jó modorra?” vagy épp „A királyi pár primitívsége” felütéssel.

Nem Orbán Ráhel szaros pelenkája az igazi szégyen, hanem, hogy a horvát sajtó "magyar királyi párként" ír róluk

Első blikkre gondolhatjuk úgy, hogy Orbán Ráhel horvát országút mentén kidobott szaros pelenkája egyszerű uborkaszezon-szenzáció, amely elég méretes prosztóság ugyan, de nem igazán fajsúlyos ügy. Nos, a horvát média nem így gondolja - és a nyilvánvaló bulváros klikkhajhászáson túl azért alapvetően nekik van igazuk.

Szeptember

Nem maradt visszhang nélkül az Átlátszó Orbán Viktor luxusrepülőzéseit lebuktató tényfeltáró cikke sem. A téma olyannyira megkerülhetetlen, hogy a riporter mikrofonállvány a miniszterelnök egyik péntek reggeli rádióinterjújában is kénytelen volt szóba hozni. A lebukott kormányfő nemhogy megbánást nem tanúsított, ne adj’ Isten törekedett volna lemondani az utca embere számára elérhetetlen luxusról, helyette a közmédia szócsövén keresztül fenyegette meg az oknyomozó újságírókat.

Az "ország érdekében" állna bosszút Orbán azokon, akik lebuktatták a luxusrepüléssel

A magyar és nemzetközi sajtót is bejárt urizálás kapcsán a miniszterelnök pusztán annyit tartott fontosnak megjegyezni:"Nemcsak a magunk érdekében, bár mi is emberből vagyunk, nem csak a saját személyes becsületünk érdekében, bár az is fontos, hanem az ország érdekében. Tehát világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra számíthat, hogy olyan lesz a fogadj' Isten, amilyen az adjon Isten volt."

Október

Bombameglepetésre egy sportesemény és az azt követő botrány lett az ősz közepének legolvasottabb híre. Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány ebben a hónapban vette el a lakásra takarékoskodók állami támogatását, Olvasóink a nagy hype-pal beharangozott Khabib Nurmagomedov–Conor McGregor MMA-bunyóra kattintottak a legtöbben. A „bunyó” kifejezés azért is állja meg a helyét, mert a mérkőzést követően – melyet mellékesen a dagesztáni nyert meg – Nurmagomedov még átugrott a ketrec kerítésén, mint Jakab Péter a köztévéén. De nem a stúdióba vagy az öltözőbe ment, hanem verekedni kezdett a nézők között, miközben csapatának tagjai a kimerült McGregorra támadtak.

Khabib kivégezte McGregort, aztán elborult a dagesztáni agya és tömegverekedés lett

Khabib Nurmagomedov szinte azonnal levitte a földre Conor McGregort, erre előzetesen is számítani lehetett, mert Khabib a UFC egyik legjobb birkózója, míg az ír gyenge a földön. Az első menet elment azzal, hogy McGregor próbált túlélni a padlón, ami itt még sikerült neki.

November

Orbánék újabb nemzetközi botránya hozta november legtöbbet olvasott cikkét. Nikola Gruevszkinek, a korrupció miatt elítélt volt macedón kormányfőnek Magyarországra csempészése és befogadása, az ezt körüllengő félhivatalos hírek, a magyar diplomácia titkolózása több hétig tematizálta a sajtót.

Ha ez igaz, akkor ennél sötétebb dolog még soha nem derült ki Orbánról

A miniszterelnök a hazájában korrupciós ügyben börtönbüntetésre ítélt volt macedón kormányfőt saját házában szállásolta el, holott a bukott politikusnak útlevele sincsen - állítja egy macedón televízió. A meredek értesülést a magyar kormány sem cáfolta még, pedig Szijjártót kérdezték az ügyben.

December

Bár az évből hátravan még két nap, szinte biztosra mondható, hogy e hónap legolvasottabb cikke is a rabszolgatörvény körüli hercehurcából kerül ki. Az ellenzéki képviselők kétharmaddal szemben meglevő egyetlen lehetősége az obstrukció, az egyöntetű vélemény szerint a multiknak kedvező szigorítás megszavazását így kívánták megakadályozni. És bár nemzeti konzultáció indult a családok védelméről (olyan kérdésekkel, melyeket elolvasva Aronson professzor, a szociálpszichológia elismert szaktekintélye a fejét fogná…), arról például nincs szó benne, hogy „egyetért-e Ön azzal, hogy akár évi 400 órára emeljék a túlórakeretet, amit a munkaadó ráér 36 hónap alatt elszámolni”.

Óriási balhé a parlamentben: ordibálás, árulózás, kitiltások a rabszolgatörvény miatt

Nem volt egyszerű dolga a Fidesz-KDNP képviselőinek hétfőn az Országgyűlésben, ugyanis a szombati, rabszolgatörvény elleni tüntetés lendülete az ellenzéki képviselőket is felpörgette: Kövér László kizárással fenyegette, elnémította, vagy csak megalázóan beszélt az ellenzéki képviselőkkel. Egy szocialistát végül kizárt, másoknak későbbi büntetést ígért, majd arra kérték, küldje el a bejárattól a parlamenti őrséget, mert félelmet keltenek az ellenzéki képviselőkben.