Gyerekjátékokkal csatlakoznak az anyák a tüntetőkhöz

Valahogy ők is hallatni akarják hangukat.

Hat évvel ezelőtt egy szibériai városban tábláikon Putyint kritizáló legófigurákat állított ki az ellenzék tüntetni, mert a rendőrség nem engedélyezte az utcai tiltakozásukat.

Most a Magyar Anyák Facebook oldala használja a játékot. Igaz kicsit másképp. Mivel az anyukák gyermekeik miatt nem vehetnek részt a tüntetéseken, ezért úgy döntöttek a gyermekek játékait felhasználva adnak hangot nemtetszésüknek.

A Csalódott Családok Facebook oldalon közzétett felhívásukban azt írják, hogy

„Ha nem tudsz az utcai ellenálláshoz csatlakozni a havazás miatt, mert a közeledben nincs tüntetés, beteg vagy, nem érsz rá, netán félsz, csatlakozz a mi demonstrációnkhoz és #tuntessjatekkal! És persze hozz még egy embert!

Az elkészült képet töltsd fel a Facebookra és mindenképpen használd a #tuntessjatekkal hashtaget posztoláskor! Hogy mindannyian láthassuk, tedd nyilvánossá a posztodat!

Ha pedig (inkább azt) szeretnéd, hogy mi (is) töltsük fel a fotódat, szigorúan név nélkül, a Csalódott Családok oldalon folyamatosan frissülő albumunkba, juttasd el nekünk a képet egy, a CsCs oldalnak küldött üzenetben!”

Csalódott Családok

Csalódott Családok. 710 likes. Etetsz, fürdetsz, altatsz, így nem tudsz részt venni a tüntetéseken? Megmutatjuk, (kisgyerekes) szülőként, hogyan tudsz te is tenni a változásért!

Talán az ő hangjukat meghallja a kormány, hisz a propaganda szerint nekik a családok és az anyák a legfontosabbak.