Mégis lehetnek szurkolók az Újpest–Fradin

Az MLSZ megváltoztatta döntését.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden megváltoztatta az Újpest FC-re korábban kirótt, egy mérkőzésre vonatkozó, zárt kapus ítéletét, így ott lehetnek a nézők februárban a Ferencváros elleni bajnoki rangadón. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület ugyanakkor az eredetileg kiszabott, egymillió forintos pénzbírságot megduplázta.

A fegyelmi bizottság december 18-án döntött úgy, hogy az Újpest soron következő hazai találkozóját az OTP Bank Ligában nézők nélkül kénytelen megrendezni, mivel tíz nappal korábban a címvédő MOL Vidi FC újpesti vendégjátéka alkalmával a klub megsértette a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói pedig obszcén kifejezéseket kiabáltak, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használtak, másokat etnikai hovatartozásuk alapján becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást tanúsítottak, ami másodszor fordult elő a bajnokságban, továbbá nézőtéri rendbontás is volt.

Az Újpest február 9-én, a 20. fordulóban fogadja az ősi rivális, jelenleg éllovas Ferencvárost.

Kitiltották a szurkolókat az Újpest-Fradi derbiről

Az MLSZ ismét bezáratta a Szusza Ferenc stadiont, most a legutóbbi hazai bajnoki, a Mol Vidi meccsen tapasztaltak miatt. Mint írták,"a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban"jár az aktuális büntetés.