Hivatalosan is megkezdődött a Szíriában állomásozó amerikai csapatok kivonása

Vége.

A Washington vezette terrorellenes koalíció hivatalosan megkezdte csapatai kivonását Szíriából - idézte az MTI Sean Ryant, a katonai szövetség szóvivőjét pénteken.

A szóvivő hozzátette, hogy biztonsági okokból többet nem árulhat el.

Korábban egy amerikai védelmi minisztériumi körökből származó forrás beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok elkezdte a kivonulást a közel-keleti országból.

Donald Trump amerikai elnök alig egy hónappal korábban bejelentette, hogy kivonja a Szíriában harcoló mintegy kétezer amerikai katonát, mert szerinte sikerült legyőzni az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtökön Kairóban erősítette meg a csapatok kivonásáról szóló értesüléseket.

Megerősítették: kivonulnak az amerikaiak Szíriából

Az amerikai külügyminiszter kairói beszédében az MTI szerint a Trump-kormányzat Közel-Kelettel kapcsolatos céljait ismertette, és megerősítette: az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából, de folytatni fogják a küzdelmet az Iszlám Állam ellen, a terrorszervezet teljes megsemmisítéséig.Pompeo ezzel kapcsolatban kiemelte: az amerikai hadsereg az Iszlám Állam 99 százalékának felszámolásában részt vett Szíriában, és addig folytatja a küzdelmet, amíg az egész világon megsemmisíti a terrorszervezetet.