A magyar adófizetők pénzén működő közmédia nem számolt be a nyugdíjcsúszásról

Bizonyára nem volt hírértéke...

Mivel 12. hétvégére esett, a jogi szabályozás szerint előző nap, tehát pénteken kellett volna hogy megkapják a szükséges összeget azok, akik utalással kérik a nyugdíjat.

Erre végül nem került sor, amiért péntek délelőtt tömegesen jelentek meg az egyéni panaszok a közösségi médiában és a közélet nem kormánypárti térfelén.

Ezt követően a kifizetésekben eljáró Magyar Államkincstár még aznap kiadott egy igencsak vérszegény közleményt, amiben azt állítják:

nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében, és mindenkinek ott lesz a számláján a juttatás.

Az érzékelhető felháborodást kiváltó - és főleg a Fidesz fő szavazóbázisát igen érzékenyen érintő - fiaskó hatására az államkincstár még szombaton is kénytelen volt kiadni egy megnyugtatónak szánt kommünikét.

És bár valóban voltak olyanok, akik már péntek este és szombat reggel hozzájutottak a pénzükhöz,

az idősek jelentős része kénytelen hétfőig várni az utalásra.

Az állami intézményrendszer tehát érzékelte, hogy nagy a baj, próbálták is érdemi válságkommunikációval kezelni, ám sem ez, sem a tömeges felháborodás nem volt elég arra, hogy átttörje a magyar közmédia ingerküszöbét.

Összeállításában a 444 emlékeztet arra, hogy

az M1 szombati híradójának sokkal fontosabb volt élőben bejelentkezni egy hazai sípályáról, beszámolni Soros György találkozóiról és ezzel kapcsolatban Deutsch Tamás véleményéről.

Nem akarunk nagyon elrugaszkodott találgatásokba bocsájtkozni, de mintha - hangúloyzzuk: mintha - úgy tűnne, hogy a közszolgálati televízió egyes kérdésekben az "amiről nem beszélünk, az meg sem történt" szerkesztési elvét követné. Mintha...

Elutaltuk a nyugdíjakat, becsszó

A Magyar Államkincstár pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakat - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.A közlemény szerint a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról.A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg - tették hozzá.