Székesfehérváron tüntettek a rabszolgatörvény ellen

Összellenzéki.

A Városház tér sarkán, az Országalmánál, ellenzéki pártok zászlóival és egy "Ellenállás!" feliratú molinóval összegyűlt demonstrálókhoz szólva Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja úgy fogalmazott: a tüntetés arról szól, hogy "elegünk van". Ez a harc a "rabszolgatörvény", a kizsákmányolás, az "Orbán-kormány brutális megszorításai" miatt indult - tette hozzá. A DK részéről felszólalt Szabó László is, kiemelte, hogy az a három év, ameddig húzhatják a munkáltatók a túlórák kifizetését, beláthatatlan károkat okozhat.

A szocialista Márton Roland úgy fogalmazott, hogy "Mindent el akarnak venni tőletek és semmit nem akarnak már hagyni nektek. Ez a Fidesz. Ebből elég!" A szintén MSZP-s Mihályi Mónika azt kérdezte, hogy "Nekik a Gucci jár, nektek meg a pofátok, ezért fogjátok be? Hát ezt nem hagyjuk!"

A jobbikos Fazakas Attila azzal kezdte beszédét, hogy "nagyon jól tudjuk, hogy sokkal többen lennénk, ha nem egy ilyen szar rendszerben élnénk". Kijelentette, hogy "Harcolni fogunk egy igazságos, szabad Magyarországért!" Tóth Nóra Tímea a Jobbik IT részéről arról beszélt, a pénteki közgyűlésen végleg eldőlhet, hogy a városvezetés kinek az oldalán áll. "De nem ostoba az az uralkodó, aki nem számol a népének az erejével? Nem ostoba az az uralkodó, aki azt hiszi, hogy bármit megtehet? De. Az. És úgy látszik, hogy Orbán Viktor nem akarja belátni, hogy ostoba." - mondta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az ellenállás lángját tovább kell vinni, ezért a tiltakozások hírének terjesztését kérte a tüntetőktől.

A Momentum részéről Barlabás András tett fel költő kérdést: "Hát teljesen hülyének néznek minket?" Az LMP-t Espár Tamás képviselte, valamint felszólalt még Kuna Károly civil, székesfehérvári színművész is. 

A rendezvény végén a résztvevők aláírását tartalmazó petíciót ragasztottak a Városházára, amit a takarítónő leszedett.

Videó a tüntetésről és a beszédekről: