Nairobi terrortámadás: arra járó brit kommandós is beszállt az ellenakcióba

De így is rengeteg az áldozat.

Lezárták a kenyai DusitD2 nevű komplexum elleni terrortámadás felszámolására indított akciót. Az al-Shabaab fegyvereseit 20 órás akciónak köszönhetően likvidálták a kenyai különleges erők. A túszmentésben a brit SAS éppen Kenyában dolgozó kommandósa is részt vett.

Persze nem csak véletlenül volt ott. A kenyai különleges erők éppen aktuális továbbképzését tartotta, majd amikor a terrortámadásnak híre ment, felmálházott

és a gyakorlatban mutatta meg helyi kollégáinak, hogy milyen is egy terroristák elleni művelet, mit is tanultak az “iskolapadban” az elmúlt napokban.

A kenyaiak számára azonban valójában nem ismeretlenek a terrortámadások, hiszen a szomáliai al-Shabaab nem először indított akciót az országban. A kenyaiak pedig részt vesznek a szomáliai terroristák elleni hadjáratban.

Rengeteg az áldozat

A kenyai biztonsági erőknek, valamint az egy szem britnek 700 embert kellett kimenekíteniük. Az áldozatok között van amerikai és brit állampolgár is.

A kenyai biztonsági erők mára virradóra arról tájékoztattak, hogy megölték a nairobi terrortámadás összes elkövetőjét, illetve volt az iszlamisták között olyan, aki felrobbantotta magát. Öt támadó holttestét találták meg, és legalább 21 ártatlan halálos áldozata van a drámának, de könnyen lehet, hogy ez a szám nőni fog, mert mintegy 50 embert eltűntként tartanak számon - jelentették csütörtök hajnalban hírügynökségek különböző források közlése alapján.A kenyai biztonsági erők megölték a nairobi terrortámadás összes elkövetőjét, illetve volt az iszlamisták között olyan, aki felrobbantotta magát. Öt támadó holttestét találták meg, és legalább 21 ártatlan halálos áldozata van a drámának, de könnyen lehet, hogy ez a szám nőni fog, mert mintegy 50 embert eltűntként tartanak számon.

(Címlap- és borítókép: az angol kommandós épp egy túszt menekít ki)