Pest megyében is megfutamodott a Fidesz

Dunakeszin viszont bátran igent mondtak a rabszolgatörvényükre.

Zajlik az élet Pest megyében is. A legnépesebb megye közgyűlése csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén foglalkozott, vagyis foglalkozott volna a Fidesz rabszolgatörvényével, csakhogy a kormánypárt képviselői inkább el sem mentek a Jobbik által kezdeményezett ülésre. 

Megfutamodtak a fideszesek, üres padsorok vártak minket - mondta érdeklődésünkre Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei frakcióvezető-helyettese.

A párt határozati javaslatában szerepelt, hogy a megye 100 százalékban önkormányzati tulajdonában álló cégeinél ne lehessen alkalmazni a rabszolgatörvényt, és ugyanerre kéri fel a megye összes települési önkormányzatát is. Emellett felkérték volna Pest megye mind a 12, egyénileg megválasztott országgyűlési képviselőjét is, hogy kezdeményezzék a rabszolgatörvény eltörlését a parlamentben.

Érdekesebben alakul a dunakeszi testületi ülés, ahol a fideszes képviselők le is szavazták az előterjesztést - folytatta Varga Zoltán Péter. Elértük, hogy név szerinti legyen a szavazás, így szépen egyenként igent mondtak a rabszolgatörvényre, és nemet a munkavállalókra - mondta a politikus.