Nem cáfolta a kormány: többet költhetnek egy luxuskiállításra, mint a mentők idei költségvetése

Semjén Zsolt hobbija úgy tűnik, ennyire fontos.

A világ vadászait egybegyűjtő rendezvény egyik leglelkesebb támogatója a vadászbotrányáról elhíresült miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt. A „magánemberként” egy vállalkozótól milliós nagyságrendű ajándékvadászatokat elfogadó, politikusként pedig ugyanezen vállalkozó több száz milliós uniós támogatásból épített szállodájának avatóünnepségén beszédet mondó politikus tavaly februárban vicceskedett azzal, hogy még nem meri megmutatni a pénzügyminiszternek a büdzsé tervezetét. Lehet, hogy nem viccelt.

Az egyik szocialista politikus kérdezett rá Semjénnél, valóban igaz-e, hogy az Országos Mentőszolgálat éves költségvetését (bérekkel, járulékokkal, működési költségekkel együtt 38,5 milliárd forintról van szó) meghaladó összeget fordít-e Orbán Viktor luxuskormánya a vadászati találkozóra, konkrét választ azonban nem kapott.

A választ jegyző Cseresnyés Péter államtitkár szerint csak 2019 végére kell véglegesíteni, hogy jövőre és a kiállítás évében mennyit költenek a világkiállításra. Azt azonban érdemben nem cáfolta, hogy a várható költségek 50 milliárd forint környékén lesznek.