Tovább emelkednek a lakásárak

Egyre többen ppróbálják kihasználni. 

A nem panel társasházi lakásoknál a fővárosban a pesti belvárosban, illetve a budai zöldövezetben számítanak a legnagyobb mértékű, 9, illetve 8 százalékos áremelkedésre - számol be az MTI.

A közlemény szerint a lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások élénkültek. Az előző negyedéves vizsgálathoz képest azoknak a körében, akik a következő egy évben biztosan elindítanak egy vásárlási vagy építési tranzakciót 15, a valószínűleg piacra lépők között azonban csupán 3 százalékpontos volt a növekedés, azaz a vizsgált háztartások körülbelül 4 százaléka tervez lakásépítést vagy vásárlást. 

Éves alapon csaknem megduplázódott a lakástranzakcióra biztosan vagy valószínűleg készülő háztartások száma. A lakásfelújításra és korszerűsítésre irányuló lakossági várakozások is számottevően erősödtek az egy negyedévvel ezelőttihez képest: "biztos" választ adó háztartások száma 13, a "valószínűt" adóké 7 százalékponttal nőtt, így a felmérésben részt vevő háztartások 11,5 százaléka tervez felújítást.