Cenzúrázta a Hír Tv Puzsérékat, mert nem antiszemitázták le a Jobbikot

"El kellene dönteniük végre, hogy a Jobbik csicska, buzi vagy fasiszta párt-e."

A Sétáló Budapest 2019 oldalon jelent meg szombat délután egy poszt, amelyben a független főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert kampánycsapata arról számolt be, hogy a Hír TV a Jobbikkal szemben zajló lejáratókampányának jegyében nyilatkozatot kért tőlük, azonban végül a kampányszóvivő nyilatkozatát kicenzúrázták a Híradóba került anyagból. Egyébiránt megjegyzik, amióta Puzsér bejelentette indulását, ilyen felkérést még nem kaptak.

Az oldalon mindenesetre olvasható Pitz Dániel letiltott nyilatkozata:

„Nem megyünk bele az álvitába. A Fidesz épp azért támadja a legnagyobb ellenzéki pártot, mert azok már nem zsidóznak. Éppen azért támad, mert változnak. Ha őszinte a Fidesz antifasizmusa, akkor kezdjék a terápiás munkát Bayer Zsolttal, aki azon sajnálkozott, hogy nem sikerült a balos ellenzéket elég mélyen beásni az orgoványi erdőbe, és folytassák legfrissebb házi kedvenceikkel, a Mi Hazánk Mozgalommal.

Ma nem a Jobbik jelent fenyegetést a demokráciára, nem a Jobbik uszít és gyűlölködik, hanem a Fidesz. Viselkedésük migráns-kampányaik árnyékában hazug és nevetséges. El kellene dönteniük végre, hogy a Jobbik csicska, buzi vagy fasiszta párt-e. Az-e a bajuk, hogy már nem fasiszták, vagy az a bajuk, hogy még igen.”

Arról, hogy mi folyik a HírTV-ben, mióta a Fidesz ismét bekebelezte a csatornát, arról ebben a cikkben írtunk:

Hiába magyarázkodik Kocsis Máté, Varga Istvánnak félig igaza volt

Soha nem lesz minőségi a „jobboldali újságírás", vagy amire igazából Varga István gondolt, a fideszes propaganda. Legalábbis addig nem, ameddig a Miniszterelnöki Kabinetirodában nem változik az eszményi újságírásról alkotott kép. A fideszes médiaholding vezetőjének az állásába került, hogy megmondta, amit még a vak is lát.

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)