Állítólag Portik az FBI-jal paktumot kötött, hogy kiadja a baloldalt és magyarországi orosz maffiát

A Magyar Nemzet címen megjelenő Magyar Idők tovább folytatja a Portik Tamás sztori felgöngyölítését. Hétfői cikkükben arról írnak, hogy volt szovjet utódállamok szervezett bűnözőinek magyar politikusi kapcsolatairól is lehetnek hangfelvételei Portik Tamásnak, aki az FBI-jal köthetett is alkut az információk átadásáról. Ezért járhatott körözése alatt az Egyesült Államokban, ahova olyan simán jutott be az élettársával, mintha amerikai állampolgár lett volna, közös gyermekeik is ott születtek, és lettek automatikusan az ország állampolgárai. Portik környezete és a lap hatósági forrásai szerint ezt a különleges bánásmódot csak különleges információkért cserébe érdemelhette ki.

Mivel szerintük az amerikai hatóságokat elsősorban az érdekelhette, hogy milyen kapcsolatok alakultak ki a közép-európai volt szocialista országok, így Magyarország politikai elitje és a szovjet utódállamok szervezett bűnözői között, ezért arra a következtetésre jutottak, hogy az olajos ügyekben utazó bűnöző erre vonatkozó adatokkal is rendelkezett.

Némileg árnyalja a képet, hogy a lap arról is ír, sem az amerikai, sem pedig a baloldali kapcsolatai nem vállalják fel Portikot, ezért a börtönben ülő férfi csalódott bennük.