Íme a bizonyítékok a "jobboldali" újságírás morális fölényére

Legalábbis arra, amit Gulyás Gergely annak hisz.

Egy emberként siettek a kormánypártok a fideszes médiaholding dolgozóinak védelmére, miután Varga István elmondta véleményét munkájukról. Kocsis Máté elsők között szögezte le, hogy náluk, a fideszes neokommunistáknál bizony sokkal jobb újságírók dolgoznak, mint bárhol máshol. A Fidesz frakcióvezetőjénél egy fokkal óvatosabban fogalmazott Gulyás Gergely, amikor a kormányzati médiaalapítvány azóta már lemondott elnökének szavairól kérdezték. Morális fölényt emlegetett - lássuk hát, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Kezdjük is mindjárt egy, a fideszes polgári értékrendet tökéletesen bemutató "jobboldali" cikkel. A Kocsis Máté által dicsőített szemléletmódba sajnos néha becsúszik egy-két valótlan állítás. Fogalmazhatunk úgy is a több száz elvesztett sajtóper alapján, hogy hazugság. Ez itt egy tipikus origo.hu-s belpolitikai írás, a morális fölény a "jobboldal"/neokommunista Fidesz zászlóshajójánál erre elég.

Egy újabb, morális szempontból PÉLDA ÉRTÉKŰ ÍRÁS. Gondoljunk bele, mi lehet a Fidesz-frakcióülés visszatérő témája, ha nem egy ilyen igazi macsós, belemenős kérdés. Hajnalba nyúló viták valamely Mészáros-hotelben a 888.hu-s fenegyerekek által felvetett kérdésekről. Hajrá Magyarország, ráverjük magyarok!

 

Nyilván nem minden magyar ember teheti meg, hogy csak úgy nézegeti az exszupermodell feleségeket. Nekik a Ripost hozza a morális felsőbbrendűség legjavát, kis kalanddal, sok bevállalással. A kifényképezett lead persze csalóka, hisz hogy a fenébe ne ért volna jó véget a történet, amikor Magyarország alulról és oldalról is jobban teljesít?

Meg amúgyis, egy morális szempontból felsőbbrendű újságíró valamely elesett réteg ellen azért csak uszít valamicskét, nem? Hát tényleg, hogy a faszba gondolják ezek a rohadt csövesek, hogy a polgári utcáinkon alszanak? Miért nem takarodnak el az uniós pénzekből épített fideszes panziókba, vagy Mészáros Lőrinc és az üzleti ügyekkel nem foglalkozó miniszterelnök milliárdossá lett vejének valamelyik szállodájába? Na ezt kapjátok ki, "lipsibolsikomcsi" újságírókáim. Ezért vagytok ti morálisan a béka segge alatt. Mert ilyen fontos dolgokat csak az ember szemszögéből írtok meg, nem a Fidesz-féle polgári Magyarország szempontjából. De az meg kit érdekel, ha a minőségi újságírásról van szó, ugye? Szerencsére a Ripostos zsenik észnél vannak.

Egy valamire való, magát kormánypártinak valló orgánum arra is odafigyel, hogy azok a Soros-féle genderek ne pattogjanak. Meg az állítólag mindenhez értő MTA-sok se. Milyen jobb, polgári ellenszer létezik ezekre a partizánakciókra, mint egy jó kis listázás? A (Meg)Figyelő erős fényű világítótoronyként mutatja az utat a minőségi újságírás tengerén hánykolódó Kocsis Mátéknak és Gulyás Gergelyeknek. Majd aztán jön még Németh Szilárd az Akadémia élére és lesz még ez "polgáribb" is.

Ez a kis kocka többet ér mindennél, amit kormánypárti újságíró tehet le az asztalra. A szerző személyes kedvencem, a polgári-konzervatív káromkodások élő istene. Egyenesen a badog.blogstar.hu-ról vágtam ki ezt a kis részletet, amely pontosan megmutatja, hogy a Fidesz szerint mi az, ami méltó egy jó lovagkeresztre. Bayer Zsolt, aki életében annyiszor váltott már irányt, hogy akár Paks 2 alternatívája is lehetne turbinaként, talán most elszisszent magában egy csendes "a jó kurva anyádat verjem tele, te patkány geci"-t. Na, de persze szigorúan csak a morális fölény jegyében.

Szóval ezek azok a dolgok, amiket azok a rohadt ballibsi újságírók eltanulhatnának mán végre a jó öreg, morális fölényben levő, sokkal-sokkal-sokkal jobb tollú propagandistáktól. Akiknek talán még az apukája is erősebb. Vagy, ha az nem is, a gazdája biztosan.