Dömötör Csaba migránskártyázott és megkérdőjelezte az európai határvédelem szakmaiságát

Polt Péter után újabb szakértővel lettünk gazdagabbak.

Dömötör Csaba kiemelte többek között, hogy januárban az EU 60 ezer migránsnak küldött utalást a nekik kiosztott 30 ezer bankkártyára, a német kancellár pedig többször is említette, hogy a nemzeti jogkörök gyengítésével jár az uniós határvédelmi ügynökség megerősítése.

A Frontex - tette hozzá - a tervezett 10 ezer fős állománnyal sem tudná megvédeni a határokat, de a brüsszeli vezetés nem is határvédelemben, hanem "határmenedzsmentben" gondolkodik (ezzel ő is előlépett Polt Péter legfőbb ügyész mellé, mint aki szakmai kérdésekben mindent sokkal jobban tud, mint az uniós szervek).

Az igazság ezzel szemben az, hogy

a Frontexre fordított összegek azért fájnak a fideszes politikusoknak, mert azokat többek között a Magyarországnak szánt uniós támogatásokból csoportosították át a szervezethez - épp Orbán Viktor migrációs hisztijének egyenes folyományaként - így kevesebb eurót lehet Mészáros Lőrinc zsebébe tömködni.

A "tájékoztatási kampányban" (:DDD) a kormány arra is fölhívja a figyelmet, hogy az Európai Parlament 570 milliárd forintnyi támogatással növeli a bevándorlást támogató szervezetek juttatásait uniós közpénzekből - közölte.

Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a menekültkérdés az Európai Néppártot is megosztja, szerinte azért, mert a pártcsalád egyes tagjai a baloldali pártokhoz igazodnának a kérdésben. Még véletlenül sem azért, mert az uniós szinten is nyilvánvaló korrupció és jogállami deficit miatt néhányan már nagyon kirúgnák onnan a Fideszt, ugyan...

Az államtitkár megdöbbentőnek nevezte, hogy egyes külföldi vélemények az afrikai túlnépesedésre hivatkozva tartják károsnak a családvédelmi akciótervet, vagyis a családpolitikát a bevándorlással akarják összekapcsolni. Mintha ezt nem a Fidesz tette volna már rögtön az intézkedés bejelentésekor.

Az államtitkár a Magyar Falu Programot is magasztalta, de a kezdeményezés általunk is bemutatott visszásságaira és hiányosságaira természetesen már nem tért ki:

Magyar Kamu Program: a Jobbik szerint a kormány lassú halálra ítélte a kistelepüléseket

Az elmúlt hónapban a Fidesz telekürtölte a médiát a Magyar Falu Program februárban esedékes indulásával, instant sikersztoriként reklámozva a még el sem kezdődött történetet. Azonban hiába a kormányzati szólamok, a papíron az 5000 fő alatti települések felvirágoztatását célzó fejlesztési terv ezer sebből vérzik.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)