Jogszerűtlenül nyitottak Media Markt részt egy Tescoban

Nem rendelkeznek a plázabizottság engedélyével.

A lap szerint figyelmen kívül hagyta a Media Markt és a Tesco áruházlánc, hogy a nemrégiben bejelentett fúziójukhoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélyén túl az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, ismertebb nevén plázatörvény általános korlátozásai alól felmentést adó plázabizottság jóváhagyása is szükséges.

Február 28-án - a tervezett kilenc átalakításból elsőként - megnyitották a XVII. kerületi Pesti úton lévő Tesco hipermarketben az úgynevezett "bolt a boltban" koncepciójú árusítóhelyet, ahol a műszaki fogyasztási cikkeket bérlőként a Media Markt forgalmazza, saját pénztárral és ügyfélszolgálattal - olvasható.

A Magyar Nemzet kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy az üzletnyitás jogszerűtlennek tűnik, mert ahhoz szükséges a plázatörvény alóli felmentés is, mivel jelentős változásokat testesít meg a belső eladótérben kialakított önálló üzletrész. Az országos illetékességű Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz a cégek eleddig nem nyújtottak be kérelmet a felmentéshez, az üzletet azonban megnyitották, ezért néhány napon belül várhatóan a területileg illetékes kormányhivatal tart ellenőrzést a helyszínen, hogy kivizsgálja, az üzemeltetőknek megvannak-e a szükséges engedélyeik.

(MTI)