Orbán a V4 egyik munkaebédjén sorosozott, kínos csend fogadta

Ciki.

A Politico hosszú cikkben mutatta be, hogy Orbán Viktor körül egyre kevesebb a levegő az európai politikában, ezt szemlézte a 444. Eszerint az Európai Néppártban sokáig a CDU testvérpártja, a bajor CSU tartotta a hátát a Fidesz miatt, de a generációváltás után gyengülőben van ez a szövetség is.

A Politico információi szerint Orbán Viktorék néhány húzása már a V4-eken belül sem aratott osztatlan sikert. Egy V4 munkaebéden Orbán arról kezdett beszélni, hogy Soros György áll a szerbiai tüntetések mögött, erre a szlovák, a cseh és a lengyel felek kínos hallgatással reagáltak.

A helyzet odáig fajult, hogy Angela Merkel már egy szimbolikus ügyben sem volt hajlandó Orbánnal együtt mosolyogni. A magyar kormány megpróbálhatott leszervezni egy találkozót a kancellárral a magyar-osztrák határra, hogy együtt emlékezzenek meg a vasfüggöny leomlásáról, de Merkel visszautasította a meghívást.

Már 9 jobboldali párt támogatja a Fidesz kizárását a Néppártból

A legújabb csatlakozó a görög Új Demokrácia, amelynek elnöke pénteken egy üzleti fórumon jelentette be, hogy hétfőn levelet küld az EPP elnökének, és ezzel hivatalosan is indítványozza a Fidesz kizárását - szúrta ki a 444.Mint ismert, a Néppárt szabályozása szerint a pártcsaládból való kizárást 7 pártnak kell kérni 5 különböző országból.