A közmédia létrehozta a Közmédia Választási Irodát, amely azt a nemes feladatot tűzte ki maga elé, hogy a kampány ideje alatt IS megfeleljenek a Közszolgálati kódex előírásainak

:DDDDDDDDDDDDDDDD

A közmédia hétfőn létrehozta a Közmédia Választási Irodát (KVI), amely azt ellenőrzi, hogy a közmédia médiatartalom-szolgáltatásai az európai parlamenti választás és a kampány ideje alatt IS megfeleljenek a Közszolgálati Kódex előírásainak és a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek - közölte az iroda kedden az MTI-vel.

Ha még nem rázkódott volna ki a reggeli kávé az ingére vagy a laptopra a röhögéstől, szerencsére itt még nem ér véget a hír.

Hihehetetlen, mégis igaz, leírták azt a szót: kiegyensúlyozott

Az úgynevezett közmédia közleményében azt írták, hogy a KVI - amelynek elnöke Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (az a Dobos Menyhért, aki tájékoztatás helyett leginkább kioktatni szereti az ellenzéki képviselőket) - a Duna Médiaszolgáltató lineáris médiaszolgáltatásaiban felügyeli "a politikai reklámok jogszerű és a választási esélyegyenlőséget biztosító közzétételének megvalósulását, a választással összefüggő egyéb médiatartalmak - hírműsorszámok, politikai tájékoztató műsorszámok - vonatkozásában a listát állító jelölő szervezetek kiegyensúlyozott szereplési arány szerinti megjelenítését, valamint a közszolgálati médiaszolgáltatások műsoridejének ennek megfelelően történő elosztását".

Mint ismert, az adófizetők támogatásából működő propagandagyár 2019-es költségvetése több mint 90 milliárd forint, tehát egy nap körülbelül 250 millió forintunkba kerül fenntartani a Fidesz egyik legfontosabbnak tartott szócsövét.

Egyetlen mondatban mutatjuk meg, miért nincs közszolgálati média Magyarországon

Az adóforintokból működő közszolgálati médiának törvény szerinti kötelessége kiegyensúlyozottan és hitelesen tájékoztatni a lakosságot a közügyekről. Magyarországon azonban a közmédia a Fidesz-KDNP kommunikációs csatornájaként funkcionál, ami nem egyszerűen kiegyensúlyozatlan, de hazudik is.Egy nagyon egyszerű példával megmutatjuk, hogyan működik egy ilyen hazugság: