Gulyás Gergely: a Fidesz a Néppárt tagja, és az is marad

Nyugtatja a kedélyeket.

A tárcavezető a szokásos csütörtöki kormányinfón közölte: kizárólag olyan pártok támadják a Fideszt az EPP-n belül, amelyek a "bevándorlási kvótákat is támogatták" és megszavazták az Európai Parlamentben (EP); olyan pártok, amelyekben kormányfői felelősséget senki nem visel. Ugyanakkor ezek a pártok is fontos tagjai az EPP-nek, a pártcsaládnak sok tagja van, sokféle vélemény jelenik meg benne - jegyezte meg.
   
Gulyás Gergely kiemelte: mindenkinek meghallgatják a véleményét, és arra törekednek, hogy egységes és erős EPP vegyen részt a májusi EP-választáson, és a választási eredmények alapján az EPP legerősebb tagpártja a Fidesz.
 

Megüzente a Magyar Nemzet: ideje kilépni a Néppártból!

"Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal"- írja a Párt lapja, de az erős kezdés után sem vesznek vissza:


Gulyás közölte: "megérti a Magyar Nemzet cikke mögött álló megfontolásokat és indulatot", de mint hozzátette: ma az Európai Néppártban lehet a leghatékonyabban kereszténydemokrata politikát folytatni. 

Szerinte Weber az ultimátuma ellenére is a legjobb jelölt az Európai Bizottság posztjára. Mint mondta: Weber folymatos sajtónyomás alatt áll, ennek pedig "túlzottan is meg akar felelni".

Kérdésre válaszolva közölte: a Néppártnak is az az érdeke, hogy a Fidesz a pártcsalád része maradjon. "Politikai öngyilkosság lenne" - mármint az Európai Néppártnak - ha a Fideszt kizárnák, ugyanakkor meg van róla győződve, hogy a kormánypárt népszerűségének nem ártana. 

Újabb propagandakampány indul

Gulyás kérdésre válaszolva közölte azt is: a kormány a jövő héttől a "családvédelmi akciótervről szóló tájákoztató" kampányt indít, arra ugyanakkor nem válaszolt, hogy a Soros-Juncker plakátokat mi fogja leváltani.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újabb propagandahadjárat mennyibe fog kerülni az adófizetőknek.