Orbánék ismét arra vetemedtek, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük

Ezúttal a konzervatív Magyar Hang a sajtószabadság elleni támadás áldozata.

Rövidre sikeredett a jobboldali, polgári, konzervatív Magyar Hang részvétele Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mai Kormányinfóján. „Ahogy eddig is mindig, annak rendje és módja szerint akkreditáltunk a kormányinfóra” – írja a lap, majd megmutatja, meddig jutottak a Miniszterelnökség Garibaldi utcai épülete előtt. A 17 másodperces videó mindent elmond a mai magyar sajtóviszonyokról.

Emlékezetes, Orbán Viktor az Európai Parlamentben pontosan az ellenkező mondta annak, mint amit első számú minisztere most tett. A kormányfő „mi sohasem vetemednénk arra” kezdetű mondata szállóigévé vált.

Lázár János korábbi kancelláriaminiszter Kormányinfóira a sajtó valamennyi képviselője bejuthatott, és ott kérdéseit is szabadon feltehette. Azóta már a Magyar Hang mellett az Alfahír (illetve más ellenzéki lapok) is a kitiltottak listájára kerültek. Januárban, mikor – meglepetésre – Orbán Viktor saját maga tartott sajtótájékoztatót, a fideszesek ugyancsak cenzúrázták mind a konzervatív, mind a liberális médiumokat.