Hétfőtől jöhet az újabb dunaújvárosi sztrájk a Hankooknál

Eddig nem vezettek eredményre a sztrájktárgyalások.

Székely Tamás közlése szerint ugyan szeretne a szakszervezet is megegyezni, a cég azonban szerinte nem érzékeli, hogy a sztrájkhajlandóság Dunaújvárosban „nagyon nagy.”

Hozzátette: a szakszervezetnek hétfő éjféltől van lehetősége újabb sztrájkakció bejelentésére, ez annak függvénye, hogy a vasárnap 0:30-kor a Hankook-kal folytatódó tárgyalásoknak végül mi lesz az eredménye.

A jobbikos országgyűlési képviselő kiállt dolgozók mellett

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője korábban már biztosította a Hankook dolgozót, hogy maximálisan egyetért a követeléseikkel. Szerinte is felháborító az, ahogyan a gyár vezetése fenyegeti a dolgozókat azért, mert normális béreket követelnek. A héten azonnali kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy magyarázatot követeljen a dolgozók visszajelzései alapján. (Alfahír)

(Mérce)

Több mint ezer ember sztrájkolt a Hankooknál

Az oroszlányi Westcast 65 forintos órabér-emelést ajánlott dolgozóinak, ezt a szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, ezért szerda délelőtt 9 és 11 óra között munkabeszüntetést tartanak. Ha a hét második felében sem születik megállapodás, többnapos munkabeszüntetés jöhet, a sztrájkot a munkavállalók 90 százaléka támogatja.Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a dunaújvárosi Hankook gyárban sem született megegyezés a béremelésről, ezért szerda reggel 5 és 7 óra között sztrájkolnak a dolgozók.