Egy szlovák politikus családja is meghalt az etióp légi katasztrófában - magyar áldozatról nincs hír

157-en haltak meg.

Az MTI az eddigi közlések alapján azt írja, hogy a fedélzeten 35 ország állampolgárai utaztak. A legtöbben, 32-en kenyaiak, de kanadaiak, amerikaiak, britek, szlovákok, lengyelek, valamint szerb és szlovén utasok is vannak az áldozatok között.

Anton Hrinko, a Slota-féle, magyarellenes kirohanásaival hírhedté vált SNS képviselője Facebook oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy a tragédiában elvesztette feleségét, fiát és lányát is. A hvg.hu azt írja, hogy az áldozatok között van 4 ENSZ-alkalmazott és a szomáliai elnök protokollfőnöke is.

Az Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8 típusú gépe Kenya fővárosába indult Addisz-Abebából. A 302-es számú járat pilótája rögtön felszállás után jelezte, hogy visszafordulna, de az etióp fővárostól mintegy 60 kilométerre délkeletre a földnek csapódott.

A gép gyakorlatilag új, tavaly novemberben szerezték be. Az Ethiopian Airlines Afrika legnagyobb légitársaságának tartja magát, legutóbbi nagy balesete 2010 januárjában történt Bejrútban. Akkor a gép szintén felszállás után csapódott a földbe, kilencvenen haltak meg.