Gyöngyösi az EP-választás tétjéről: felelős politika vagy a Fidesz ránk szakítja a ház tetejét

A Jobbik frakcióvezetője szerint csak idő kérdése Orbánék kizárása az Európai Néppártból.

A politikus még egy tavalyi bejegyzésében írt arról, hogy a Fidesz és Orbán Viktor kiszorulva az európai politika fősodrából a populistának nevezett politikusok között kereshet magának új barátokat. Gyöngyösi szerint a kormánymédia már régóta igyekezett is megágyazni ennek az új kapcsolatnak, óriási örömujjongást csapva minden sikerük esetén. Akkor a Facebookon kifejtette:

„Meglehetősen abszurd, amikor Orbán Viktor és a hozzá közeli körök örülnek a leghangosabban a sokszor „elitellenesnek”, „populistának” vagy simán „radikális jobboldalinak” nevezett pártok sikereinek akár Németországban, Olaszországban, vagy éppen Hollandiában. Ezek a pártok és politikusok ugyanis nekünk, magyaroknak egyáltalán nem akarnak jót. Éppen ellenkezőleg, amit ők szeretnének, azzal mi csakis veszíthetünk.”

Mostani bejegyzésében a jobbikos politikus azt írja, az elmúlt hetekben az események felgyorsultak és a Fidesz kizárása az Európai Néppártból egyre inkább úgy látszik, hogy csak idő kérdése.

„A hírek már titkos tárgyalásokról szólnak a Fidesz és leendő partnerei között, amit egyelőre a Fidesz tagad.”

Gyöngyös szerint az európai parlamenti választásnak azt a tétje, hogy

„a Fidesz ránk szakítja-e a ház tetejét, vagy a felelős politikát választjuk-e.”

Hozzátette, Orbánnak két forgatókönyve van:

„Az egyik, hogy saját hatalmának megtartásáért kivezeti Magyarországot az Európai Unióból és egy bezárkózó rezsimet épít ki, ahol EU-s pénzek híján hatalmi erővel tarthatja kordában a nyomorba süllyedő népet. A másik forgatókönyvet én csak »felforgatókönyvnek« nevezem, ehhez keres most a Fidesz partnereket, akikkel gyökeresen felforgathatják Európát. De hogyan is nézne ki mindez? Nyáron azt írtam Le Penről, Salviniről, vagy Wildersről, akik felé most a Fidesz kiutat keres, hogy míg az ő országaik nagyok és erősek, addig Magyarország sajnos egyre szegényebb, egyre kiszolgáltatottabb, népessége pedig egyre fogy.”

A jobbikos politikus úgy véli, nem kell nagy fantázia hozzá, hogy kitaláljuk:

„ha egy német, vagy francia csak a saját országának helyzetét tartja szem előtt, akkor hiába fogunk tőle megértést, vagy segítséget várni. Ráadásul Le Pen, Wilders, vagy Salvini nem is igen titkolja céljait: minél több pénzt megtartani a saját országuknak és minél inkább kiszorítani a migránsokat. Magyarra fordítva: kevesebb pénzt adni és több migránst küldeni Közép-Európának és benne Magyarországnak.”

Gyöngyösi arra figyelmeztet, hogy a kvótarendszer Orbán „barátainak” jó, hiszen pénzük is, migránsuk is akad bőven, míg Magyarországnak rossz, mivel nálunk egyikből sincs sok.

„Ez az, amiről a magyar kormány nem szeret beszélni, amikor Orbán barátkozni próbál a nyugati radikális jobboldallal. Ha Orbán »barátai« erősödnek, az Magyarország számára veszélyt és kiszámíthatatlanságot jelent. Kevesebb támogatást, több kvótát és a magyar érdekek teljes figyelmen kívül hagyását. Cserébe az sem fogja őket túlságosan érdekelni, hogy a Fidesz milyen diktatúrát épít ki egyre elszegényedő és lemaradó országában. Nem hinném, hogy számunkra ez lenne a cél”

- fejti ki a jobbikos politikus.

Gyöngyösi szerint május 26-án, az európai parlamenti választáson dönthetünk arról, hogy szeretnénk-e kiszámítható mindennapokat. A Jobbik a magyar nemzeti érdeket képviselné.

„Azt szeretnénk, ha Magyarország hozzájutna azokhoz a támogatásokhoz, melyek járnak nekünk az Európai Unióban. Nem szeretnénk, ha egyes nyugati országok elrontott bevondorláspolitikájáért nekünk kellene felelni. Azt szeretnénk, ha emberszámba vennének minket. Azt szeretnénk, ha a nyugaton dolgozó honfitársainkat nem bármikor elküldhető bevándorlóként, hanem európai polgárként kezelnék. Azt szeretnénk, ha Európa nem »troll« politikusok terepe lenne, hanem egy erős, szociális alapokon nyugvó, keresztényi szellemű közösség. Egy biztonságos Európát és egy szabad Magyarországot szeretnénk. Ezért szavazzunk a Jobbikra!”

- zárja bejegyzését a Jobbik politikusa.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)