Retteg a Fidesz Dunaújvárosban: egyre intenzívebb lejárató kampány a Jobbik képviselője ellen

Retteg a Fidesz Dunaújvárosban: egyre intenzívebb lejárató kampány a Jobbik képviselője ellen

Pintér Tamást már a kormánymédia nagyágyúi oldalazzák.

A dunaújvárosi fideszes vezetésnek nem volt elég, hogy a helyi médiából kizárták a Jobbik egyetlen országgyűlési képviselőjét, aki egyéniben rommá tudta verni őket, az eddigi lejárató cikkek garmadái sem bizonyultak hatásosnak, a 888 takonypócai után újabb propagandistát állítottak rá Pintér Tamásra, akit trükkök százaival igyekeznek ellehetetleníteni. Egyelőre teljesen sikertelenül.

Félelem és reszketés

Információink szerint a kétségbeesett kormánypárti városvezetést dróton rángató Dorkota Lajos, korábbi fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő, volt kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, jelenleg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke közel sincs megelégedve a dunaújvárosi politikai erőviszonyokkal.

A kormánypárti erős embert és a Cserna Gábor vezette testületet már a Jobbik 2018-as választókerületi győzelme is érzékenyen érintette, a választás óta Pintér Tamást, az ellenzéki párt képviselőjét a legkülönfélébb eszközökkel igyekeznek ellehetetleníteni és kellemetlen helyzetbe hozni a helyi közvélemény előtt. Ezekről részletesebben itt számoltunk be:

A 888 irományaival tömik a dunaújvárosi portált, hogy lejárassák a térség jobbikos képviselőjét | Alfahír

Nem véletlenül hívja segítségül a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő ZRt. által tulajdonolt és az Andy Vajna köreihez tartozó Belénessy Csaba cége, a Dunaújvárosi Médiaközpont által üzemeltetett orgánum G. Fodor Gábor vödörfejű brigádját, ugyanisDunaújváros volt az egyetlen körzet, ahol a Jobbiknak egyéniben sikerült felmosnia a padlót a Fidesz jelöltjével tavaly áprilisban.

A várt hatás azonban úgy tűnik elmaradt: sem az önkormányzati kézben lévő dunaujvaros.com és a Dunaújvárosi Hetilap, sem a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Dunaújvárosi Hírlap hazugságáradata, sem a 888 óvodás fogalmazványai nem tudták meggyőzni a dunaújvárosiakat arról a fideszes alternatív valóságról, hogy Pintér Tamás igazából ellenük fenekedik.

Főszerkesztő a szereposztó díványon

Ezért a megyei jogú várost markában tartó, a korrupcióval és a túlárazott köztéri lámpák félhomályával fojtogató klikk szintet lépett:

információink szerint a lejárató kampány vezetésére egyenesen a Pesti Srácok főszerkesztőjét, Huth Gergelyt igazolták le.

A vezető propagandistát még idén januárban kapták lencsevégre, amikor megérkezett a dunaújvárosi polgármesteri hivatalba, ahol értesüléseink szerint Ragó Pál alpolgármesterrel tárgyalt a megállapodás részleteiről.

A Pesti Srácokon egyébként már 2018-ban is foglalkoztak Pintér Tamással, de közel sem annyit, mint idén márciusban. Az európai parlamenti és az önkormányzati választási kampányok hajnalán ugyanis már négy, érdekesebbnél érdekesebb, tündérmesékkel tarkított cikket is szenteltek a Jobbik képviselőjének, ám a történetnek van egy, még ennél is mélyebb rétege.

Mélyfúrás a ganédombban

Mivel a Pesti Srácoknál rájöhettek, hogy helyi szinten nem olvassák tömegek a portáljukat, taktikát váltottak, és létrehozták az Újvárosi Valóság nevezetű oldalacskát, amit 99 százalékban Pintér Tamás hiteltelenítésének szentelnek.

A narancsos agytröszt a következő metódust bírta megszülni az olvasottsági és hitelességi problémák kiküszöbölésére: az anyagok zömét a Pesti Srácokról pakolásszák a viccportálra, ahonnan a helyi kormánypárti média szolgalelkűen veszi tovább őket, megfellebbezhetetlen igazságként tálalva olyan konteókat, mint hogy a Hankook pénzeli az ellenzéki képviselőt és pártját, illetve hogy Pintér Tamás rátelepedne az igazságos bérezésért küzdő Hankook-dolgozók sikerére.

Háttér. Hatalom.

A legszebb az első összeesküvés-elmélet, amit perverz módon épp a dunaújvárosi sajtószabadság egyik utolsó bástyájára, a Castellum.do-ra alapoztak. A portál ugyanis látva, hogy a megyei jogú város sajtója teljesen elhallgatja a körzet országgyűlési képviselőjét, lehetőséget biztosított Pintérnek, hogy havonta egyszer összefoglalót jelentessen meg a választókerületért folytatott munkájáról a felületükön.

Ettől a hatalom szemében a Castellum egyből "jobbikos hírportállá" avanzsált, a pláne azonban még csak nem is ez. Mivel az oldalon időnként a Hankook álláshirdetései is megjelennek, a propagandagépezet máris összerakta a megoldást:

a hirdetésért pénzt fizetnek a médiumnak, ami ugye az ő olvasatukban "jobbikos", tehát a Hankook így pénzeli az ellenzék legerősebb pártját.

Rákosi sem álmodhatott volna szebbet.

Testületváltó hangulat Dunaújvárosban

A legutóbbi rágalomhadjárattal kapcsolatban - miszerint saját sikereként könyvelte el a 10 napig sztrájkoló Hankook-dolgozók győzelmét - megkerestük Pintér Tamást, aki az Alfahírnek elmondta:

"Egy dunaújvárositól sem hallottam még, hogy úgy érezte volna, "rátelepedtem" a Hankook dolgozóinak küzdelmére, sőt rengetegen megköszönték a mellettük való kiállásomat."

Hozzátette: az a vád is rendszeresen elhangzik vele kapcsolatban a városvezetés részéről, hogy ő tulajdonképpen budapesti, így nem is állhat ki a helyiek érdekeiért. Ez szerinte csak annyiban állja meg a helyét, hogy országgyűlési munkáját valóban a Parlamentben végzi, amihez föl kell utaznia a fővárosba, de minden fennmaradó idejét Dunaújvárosban tölti.

"Különösen érdekes egy ilyen felvetés annak a Dorkota Lajosnak a körétől, akiről nemrég derült ki, hogy úgy bérel egy 153 millió forintot érő, a Halászbástyához közeli 101 négyzetméteres laskást 42 ezer forintért, hogy még ezt az összeget is az állami vállalat fizeti helyette"

- mondta a jobbikos képviselő, aki hangsúlyozta, hogy az Országgyűlésben rendszeresen felszólal a dunaújvárosiak és a Hankook dolgozóinak érdekében.

"A fideszesek rettenetesen félnek attól, hogy az őszi önkormányzati választáson a Jobbik kiüti őket a nyeregből Dunaújvárosban, és elszámoltatjuk az elmúlt években elkövetett bűncselekményeikért"

- foglalta össze a nemtelen támadások indokát Pintér Tamás, majd kijelentette:

"Jól látható, hogy a helyiek nem hagyják megtéveszteni magukat, az embereknek már nagyon elege van a jelenlegi városvezetésből, tapintható a testületváltó hangulat."

Szerinte a kormánypárti politikusok nagyon tartanak attól, hogy ősszel ő akarja majd elhódítani a polgármesteri széket az egyre hiteltelenebbé váló Cserna Gábortól - és ezzel Dorkota Lajos körétől - ezért próbálnak nemlétező botrányokat kreálni körülötte. A dunaújvárosiak viszont átlátnak az álhíreken és a sugalmazásokon, a kormánypárti mesterkedések pedig épp az ellenkező hatást érik el a lakosság körében.