Az MSZP-vel és a DK-val tartott közös sajtótájékoztatót Karácsony Gergely, miután kiderült, hogy a kerületében a Fidesz és az MSZP kötött háttéralkut a parkolási rendszerről

Az MSZP-vel és a DK-val tartott közös sajtótájékoztatót Karácsony Gergely, miután kiderült, hogy a kerületében a Fidesz és az MSZP kötött háttéralkut a parkolási rendszerről

Az élet a legnagyobb rendező.

Ismét bebizonyosodott, az élet a legnagyobb rendező. A zuglói polgármester az MSZP és a DK politikusaival tartott sajtótájékoztatót a Fővárosi Közgyűlés előtt, ahol a parkolási rendszerek átalakítása mellett kardoskodott egyet.

Mint ismert: Karácsony Gergely az ATV stúdiójában kedden elismerte, a XIV. kerületben Fidesz-MSZP háttéralku eredménye az óriási veszteséggel működő zuglói parkolási rendszer. Hogy ez ne legyen elég, Karácsony az erről szóló döntésnél kőkemény, határozott lépésként, nyomott egy tartózkodást.

Ilyen előzmények után gondolták úgy Karácsony kampánycsapatában, kiváló ötlet tartani egy sajtótájékoztatót a parkolási maffia ügyében, mindezt két, olyan politikus - Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba - társaságában, akiknél emblematikusabb figurát nemigen találni jelenleg a Demszky-érából a magyar közéletben.

A magas labdát pedig illik lecsapni. Így is lett: a sajtótájékoztatón jobbikos és LMP-s aktivisták jelentek meg, akik magasra tartott "Karácsony - parkolási maffia" feliratú táblákkal tették élvezhetőbbé a szerda reggeli eseményt.

A zuglói polgármester a sajtótájékoztatón szorgalmazta a budapesti parkolási rendszerek NAV-hoz való bekötését és az egységes parkolási rendszert kialakítását, illetve követelte, hogy a kerületi vezetők minden parkolással kapcsolatos adatot hozzanak nyilvánosságra.

Jó társaságban repül az idő

Mint mondta: korszerűbb, átlátható és olcsóbb parkolási rendszert akar a városban. Karácsony külön hangsúlyozta, hogy biztos abban, az őt támogató pártok "elkötelezettek abban, hogy rendet tegyenek a parkolás területén". 

A baloldal jelöltje emellett megrendíthetetlen logikával közölte:

"a rossz döntésről (mármint az MSZP-Fidesz paktumról) azért tudni, mert Zuglóban minden szerződést nyilvánosságra hoztak"

Az Azonnali kérdésére, miszerint "ha két éve szemet hunyt egy Fidesz-MSZP háttéralku felett, akkor most miért tenne másképpen például főpolgármesterként" Karácsony azt mondta: ő "nem támogatta" az előterjesztést. Sajnos arra a kérdésre, hogy akkor miért tartózkodott a döntésnél, már nem válaszolt.

Aktivisták a fővárosi közgyűlésben