Nem akarta fogadni Orbán Viktort az angolai elnök

Nem akarta fogadni Orbán Viktort az angolai elnök

Azért nem találkozott Orbán Viktor miniszterelnök az angolai elnökkel, mert utóbbi nem volt erre hajlandó – írja az Index a portugál Expresso hetilapra hivatkozva.

A lap szerint João Lourenço angolai elnök mondta le a legfelsőbb szintű magyar-angolai találkozót, amit hivatalosan naptáregyeztetési nehézségekkel indokoltak, ám valójában az elnök nem akart a „xenofób és szélsőjobboldali” kormányfővel találkozni.

Az Expresso egy névtelenséget kérő angolai külügyminisztériumi vezetőre hivatkozva írta meg mindezt. Orbán Viktoron túl egyébként Szijjártó Péter külügyminiszter találkozott kollégájával, az angolai Manuel Augustóval.

Azt írták, Angolában nem népszerű a magyarországi bevándorlásellenesség, de vélhetően az sem segített Orbán Viktor helyzetén, hogy az Európai Néppárt felfüggesztette a Fideszt.

A magyar kormánypárt diplomáciai elszigetelődése egyre súlyosabb: nemrég írtunk arról, hogy kisebb botrányt okozott Kövér László házelnök látogatása a svájci parlamentben. Kövért ugyanis nem fogadták szeretettel, jelenléte miatt több frakció is egyszerre felállt és távozott az ülésteremből.