Álhírnek tartja a kormány Orbán angolai kikosarazását (is)

A kormánynak kellemetlen hírekkel kapcsolatos általános reagálást dobta be az Index szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium arra a portugál lapértesülésre is, miszerint az angolai elnök mondta le az Orbánnal tervezett találkozót. A tárca szerint:

A balliberális sajtóban megjelent hír egy fake news. A magyar miniszterelnök időpontegyeztetési problémák miatt nem utazott Angolába, minden más hazugság. Ezt bizonyítja az is, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter két hete járt Angolában, fogadta őt külügyminiszter kollégája és az angolai migrációs hivatal vezetője is, akikkel teljesen egyetértettek a migráció veszélyeit illetően.

A portugál lap korábban arról írt, hogy az angolai államfő a magyar miniszterelnök migrációs politikája miatt nem akart találkozni Orbán Viktorral, hiába volt a hivatalos magyarázat az időpontegyeztetési nehézség.

A magyar kormány korábban is "féknyúzozással" próbálta cáfolni a rájuk nézve kellemetlen ügyeket. Legutóbb Orbán Viktor nevezte fake newsnak az Európai Néppárt ülésén az ellenük felhozott vádakat, mielőtt felfüggesztették a Fidesz tagságát.