Csak nem jön a pénz bevándorlási különadóból

Csak nem jön a pénz bevándorlási különadóból

És nem is ellenőrzik az úgynevezett „Soros-szervezeteket”.

A Stop Soros! elnevezésű, „csodafegyverként” beharangozott törvénycsomag részeként kivetett bevándorlási különadó továbbra is csődöt mond. Mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekű adatigénylésünkre adott válaszából kiderül,

a március közepi határidőig sem adtak be egyetlen bevallást sem erre az adónemre, és természetesen egyetlen fillér bevétel sem érkezett a költségvetésbe.
Ismert, a Fidesz kommunikációja szerint Soros György civil szervezetei révén pénzeli a bevándorlást, a különadót pedig ez után az összeg után kellene befizetni. Az így keletkező költségvetési bevétel – elvileg – csak határvédelmi feladatokra fordítható. Csakhogy az adónem tavaly augusztus végi bevezetése óta egyetlen huncut forint különadót sem fizettek be.

Előfordulhatna persze, hogy Soros György civil szervezete nemes egyszerűséggel nem vallja be és nem is fizeti meg az adót. Ebben az esetben a Sors László vezette NAV-nak kellene adóellenőrzést indítania, és ennek keretében megállapítani, volt-e adófizetési kötelezettsége a „Soros-szervezetnek”. Közérdekű adatigénylésünkre adott válaszában a „Sors-szervezet”, azaz a NAV azonban arról is tájékoztatott,

továbbra sem rendeltek el adóellenőrzést bevándorlási különadó tekintetében.

Vagy nem jön a Soros-pénz, vagy egy balfék a Fidesz-kormány | Alfahír

Bár a fideszes propagandaoldalak naponta harsogják, micsoda pénzeket tol Soros György a migrációba, úgy tűnik, a magyarországi „Soros-szervezetek" szegények, mint a templom egere. Legalábbis a februári határidőig egyetlen fillér bevétel sem származott a nagy dérrel-dúrral beharangozott bevándorlási különadóból, és egyetlen adózó sem adott be bevallást - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekű adatigénylésünkre küldött válaszából.