Nem adja el az Újpestet Roderick Duchatelet

Nem adja el az Újpestet Roderick Duchatelet

Az Újpest azon kevés klubok egyike, amelynél nincs fideszes érdekeltség.

Cáfolta az Újpest FC tulajdonosa, hogy eladná az egyesületet a nyár folyamán. Roderick Duchatelet a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, hogy nincs napirenden a 20-szoros magyar bajnok csapat értékesítése.

Múlt héten a kormányközeli Magyar Idők Nemzet arról írt, hogy a Mol Vidi FC jelenlegi tulajdonosa, Garancsi István szeretné megvásárolni a klubot. Garancsi jelenleg a székesfehérvári klub mellett a Market Zrt. nevű cég tulajdonosa, amely többek között az vizes-vb-re szánt létesítményeket is építette. Mindezen felül kiváló kapcsolatokat ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Most azonban Roderick Duchatelet az Újpest belga nemzetiségű tulajdonosa cáfolta, hogy eladó lenne a patinás klub. 

„Nincs napirenden a klub eladása. Nem azt mondom, hogy sohasem adnám el az Újpestet, de hangsúlyozom, jelenleg nem téma az adásvétel. A médiában terjednek ezek a pletykák"

- mondta a Nemzeti Sportnak Duchatelet.

Mint ismert, a Budapest Honvédet az elmúlt napokban felvásárolta a a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt., amely mögött a Fidesz szentesi politikusa, Bozó Zoltán áll. Így jelenleg az NB1 klubjainak döntő többsége kormánypárti kézben van. A fővárosi klubok közül, egyedül az Újpest mögött nincs fideszes érdekeltség.

20 millió euróért venné meg Orbán bizalmasa az Újpestet

Az Újpest labdarúgó egyesületének elnöke, Roderick Duchatelet a nyárig egészen biztosan nem adja el a IV. kerületi együttest. A Magyar Idők Nemzet megkeresésére a belga üzletember elárulta, hogy 20 millió euróért (6,4 milliárd forintért) válna meg a klubtól. A kormányközeli lap információi szerint a Mol Vidi FC jelenlegi tulajdonosa, Garancsi István lehet a lehetséges vevőjelölt.