A Manchester United a kaput sem találta el a Barcelona ellen

A Manchester United a kaput sem találta el a Barcelona ellen

A Manchester United-Barcelona BL-negyeddöntő első mérkőzésének első próbálkozása az angolok előtt adódott, Rashford bombázott mellé szabadrúgásból. A 12. percben aztán már Suárez fejelt a hazai kapuba, de a partjelző teljesen indokolatlan módon emelte zászlaját, lest intve. A játékvezetőnek viszont segített a videóbíró, szabályos volt a találat, a lassításból az is kiderült, hogy Shaw testéről pattant a kapuba a labda, így hivatalosan egy öngóllal szerezte meg a vezetést a Barcelona.

A 36. percben Suárez kaparta ki a labdát a tizenhatoson belül, amiből végül Coutinho kapáslövés és David de Gea bravúrja lett. A manchesteri csapat az első félidőben nem tudott igazán veszélyes szituációkat kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

A 65. percben Semedo ugratta ki jó ütemben Suárezt, aki az ötös sarkáról az oldalhálóba lőtt. A 81. percben Pogba szabálytalankodott Semedoval szemben 20-21 méterre a kaputól, Messi laposan lőtt, De Gea magabiztosan védett.

Rögtön utána a hazaiak kerültek helyzetbe: Martial berobbant a védők közé, de Piqué óriásit mentett.

Végül maradt 0-1 ezen a rendkívül unalmas meccsen, a Barca a vezetés megszerzése után már nem igazán akart futballozni, a Manchester United meg nem nagyon tudott. Solskjær csapata kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a 90+ percet, de ez a bravúr a vendégeknek is csak háromszor sikerült.

A párhuzamosan futó mérkőzésen az Ajax hazai pályán 1-1-s döntetlen játszott a Juventusszal.