Hatfrontos küzdelem a hitelkárosultakért

Hatfrontos küzdelem a hitelkárosultakért

A Jobbik nem hagyja magára a rászorulókat.

A devizahitel-károsultak ügyében egyértelműen kedvező bírósági döntések születtek az utóbbi időszakban, azonban ezek maguktól nem fognak "átszűrődni" a hazai rendszeren, és esetleges kedvező hatásaik sem érik el maguktól a bajban lévőket - írja mai közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A honatya felhívta a figyelmet, hogy a vezető ellenzéki erő amellett, hogy az egyetlen megoldásnak a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tartja, egészen a probléma megoldásáig

szeretne kilakoltatási moratóriumot elérni, hogy tavasztól több család ne kerülhessen bajba kétes hátterű tartozások miatt.

A Jobbik ezért követeli:

  • a kormány Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött paktumának felbontását,
  • a tranzakciós illeték és más terhek áthárításának azonnali megszüntetését,
  • a közteherviselés jegyében a banki ágazati különadó korábbi szintre emelését, valamint
  • a hitelintézeti járulék visszavezetését.

Z. Kárpát kiemelte továbbá, hogy a Jobbik az MNB devizahiteles "nyereségéből" Kártérítési Alapot hozna létre, amivel a legnehezebb helyzetbe került adósok helyzetét rendeznék.

Fel sem vett hitel kamatait és már megtérült követelések behajtását is megkísérelték a végrehajtók | Alfahír

A kilakoltatási moratórium végének közeledtével a Jobbik halaszthatatlannak érzi a végrehajtási rendszer visszáságaival kapcsolatos rendezést, aminek érdekében egy fogyasztóvédelmi csomagot terjeszt a parlament elé - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel.A politikus szerint a fogyasztóvédelmi jellegű előterjesztés aktualitását egyrészt a kilakoltatási moratórium lejártának közeledése adja, másrészt pedig a moratórium ideje alatt, a végrehajtói rendszer alsóbb szintjein tapasztalt mindennapos, tömeges visszaélések.