Elon Musk robotjai nemcsak álhíreket tudnak írni, de lenyomják a világbajnok videójátékosokat is

Elon Musk robotjai nemcsak álhíreket tudnak írni, de lenyomják a világbajnok videójátékosokat is

Az Elon Musk érdekeltségébe tartozó mesterséges intelligenciával foglalkozó Open AI éppen néhány hónapja került be a hírekbe azzal, hogy az eredeti céloktól eltérően sikerült egy nagy mennyiségű álhírgyártó rendszert kifejlesztenie. A cél az volt, hogy egy olyan nyelvi algoritmust készítsenek, ami képes válaszolni a neki feltett kérdésekre, lefordítani szövegeket vagy összefoglalni történeteket. Noha a mesterséges intelligencia által gyártott álhírek egyelőre megkérdőjelezhető minőségűek, a cég úgy döntött, hogy nem kockáztat és a nyilvánosság számára egyelőre a rendszernek csak egy leegyszerűsített változatát teszik elérhetővé.

A vállalat napokban tesztelt másik programja azonban nagyon is jól halad és még a fejlesztőket is lenyűgözte, mire képes az a szoftver, ami reményeik szerint idővel bármilyen feladat ellátására alkalmassá válhat.

OG vs OpenAI Five Final Bots - TI8 Champions vs AI - 2019 Highlights Dota 2

OG vs OpenAI Five Final Bots Showmatch 2019 Highlights Dota 2 - TI8 Champions vs AI Bots #OpenAI▼ Full VODs: https://www.twitch.tv/openai https://openai.com/ - OpenAI Research https://twitter.com/openai - OpenAI Twitter ◄ Commentary by @DotACapitalist & @ODPixel ◄  Subscribe for more: ➜ https://www.youtube.com/channel/UCUqLL4VcEy4mXcQL0O_H_bg?sub_confirmation=1 ▼ 14.04.2019 [Full Highlights] Bo3 - Show Match Turn on notification so you won't miss new videos.

A robotnak a teszt során a Dota 2 tavalyi világbajnokait, az OG nevű csapatot kellett maga alá gyűrnie, azaz öt olyan embert, akik maximális tudással rendelkeznek a játékról. A Glitched beszámolója szerint a mesterséges intelligencia játszi könnyedséggel verte a bajnokokat, ami annak ismeretében nem meglepő, hogy a botok napi 180 évnyi tudást próbálnak magukba szívni.

Részben ennek köszönhető az is, hogy a fejlesztőknek nem kellett tanítaniuk, csak megmutatták neki, mit vizsgáljon és a Dota 2 szabályait, vagyis a játékot ő maga tanulta ki.