A Pesti Srácoknak is el kell ismernie, Demeter Márta nem hozott nyilvánosságra titkokat

A Pesti Srácoknak is el kell ismernie, Demeter Márta nem hozott nyilvánosságra titkokat

Az orbánista fake news portált, a pestisracok.hu-t ismételten igazságmondásra kötelezte a magyar bíróság, most éppen az LMP-s Demeter Márta ügyével kapcsolatban. Úgy tudjuk, az elsőfokú ítélet szerint az alábbi helyreigazítást kell megjelentetniük:

"A 2019. február 13-án közzétett 'Szakértők szerint elbukhatja képviselői tisztségét a titkosított adatokkal haknizó Demeter Márta' c. cikkünkben hamisan állítottuk, hogy Demeter Márta 30 évre titkosított dokumentumot hozott volna nyilvánosságra."

Újabb bírósági döntés van arról, hogy a kormányzati propaganda az elmúlt hónapokban ténybeli alap nélkül támadta az LMP társelnökét

- így reagált az ökopárt az újabb megnyert sajtó-helyreigazítási perre.

A bíróság szerint hazugság volt, hogy Demeter Márta nemzetbiztonsági titkokat hozott volna nyilvánosságra

Újabb érdekes fordulattal gazdagodott Demeter Márta ügye azzal a titokzatos ciprusi katonai repülőgéppel kapcsolatban, ugyanis az LMP közlése szerint a politikus másodfokon is pert nyert a kormánypárti Origoval szemben; a portálnak le kell írnia, hogy hazudtak: az LMP társelnöke nem hozott nyilvánosságra nemzetbiztonsági titkokat.

Az Alfahír néhány nappal korábban számolt be arról, hogy az Origo jogerősen pert vesztett Demeter Mártával szemben, ugyanis a bíróság akkor is megállapította, hogy a politikus nem hozott nyilvánosságra semmilyen titkos dokumentumot, amikor rákérdezett arra tavaly októberben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lányát hozta-e haza egy honvédségi repülőgép Ciprusról.

Szenzitív adatokat csak a kormányzati sajtó (először az Origo), majd maga a Honvédelmi Minisztérium hozott nyilvánosságra.

Ez azért is fontos, mert ezután egy példátlan politikai leszámolásba kezdett a Fidesz és kapcsolt szervei.

Fideszes képviselők még októberben feljelentették Demeter Mártát, miközben azt követelték, hogy pártja hívja őt vissza a tisztségeiből, novemberben a lakájmédia már arról cikkezett, hogy az ügyészség is nyomoz ellene. Idén januárban Kövér László házelnök elintézte, hogy visszavonják a NATO parlamenti közgyűlési tagságát, és februárban már nemzetbiztonsági kockázattá is minősítették Demeter Mártát, így elmondhatta magáról azt a kétes dicsőséget, hogy 1990 óta ő az első olyan képviselő, akit kizártak egy parlamenti bizottságból.

Mindezeket pedig arra alapozva, hogy a politikus nemzetbiztonsági titkokat hozott nyilvánosságra.