Hivatalos: Nyáron távozik Dárdai Pál a Hertha kispadjáról

Hivatalos: Nyáron távozik Dárdai Pál a Hertha kispadjáról

2015 óta ült a berlini együttes padján.

A német Bundesligában szereplő Hertha Berlin együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy nyáron távozik Dárdai Pál a csapat vezetőedzői posztjáról.

A magyar szakember 2015 óta dolgozik a német együttesnél, amelynél korábban 14 éven át futballozott és ez idő alatt 297 mérkőzésen lépett pályára. 2015. február 5.-e óta pedig a német csapat vezetőedzője volt. 

A Bild című német lap a Hoffenheim elleni 2 gólos vereség után már arról írt, hogy a klub vezetősége keresi Dárdai utódját. Sajtóhírek szerint a magyar szakember rossz viszonyt ápol a Hertha sportigazgatójával. 

A klub keddi bejelentéséből kiderült, hogy a jelenlegi idényt Dárdai Pállal a kispadján fejezi be az együttes, de a 2019–2020-as kiírást már másik vezetőedzővel kezdi meg a Hertha.

„Nagyon intenzív és eseménydús évek vannak mögöttem a Hertha vezetőedzőjeként, hálás vagyok a lehetőségért, és büszke arra, amit közösen elértünk ezalatt, de néha szükség van a változásra. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom elsődlegesen a szemem előtt, mert a Hertha örökké az otthonom marad” 

– idézi Dárdait a klub közleménye.

Arra vonatkozóan, hogy milyen jövő várhat Dárdaira, egyelőre csak találgatni lehet. A Nemzeti Sportnak adott interjújában arra utalt, hogy vannak ajánlatai, de az is elképzelhető, hogy egy évig pihenni fog a korábbi magyar szövetségi kapitány. 

A csapat jelenleg a 11. helyen áll, a kieséstől nem kell tartania, ám a hőn áhított Európa-ligát érő helyezéstől is távol van.