A Srí Lanka-i terrortámadások kitervelőjének apját és két testvérét is lelőtték

A Srí Lanka-i terrortámadások kitervelőjének apját és két testvérét is lelőtték

A húsvétvasárnapi keresztények ellen elkövetett Srí Lanka-i terrortámadások kitervelőjének apja és két testvére is meghalt pénteken, amikor a biztonsági erők rajtaütöttek búvóhelyükön Srí Lanka keleti részén, a Batticaloától - az öngyilkos merényletek egyik színhelyétől - nem messze fekvő Sammanthurai városban.

Rendőrségi források szerint Zaini Hásimról, testvéréről Rilvanról és apjukról, Mohamedről van szó. Mindhárman szerepeltek azon a videófelvételen, amelyen mindenre kiterjedő háborút hirdettek a keresztények ellen.

Az egy héttel ezelőtti terrortámadást végrehajtó csoport vezetője, a merényletek kitervelője Zahrán Hásim, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaat (NTJ) nevű Srí Lanka-i terrorszervezet vezetője volt. Ő életét vesztette az egyik colombói luxushotel elleni támadás során.

Srí Lankán vasárnap a további terrortámadásoktól tartva zárva maradtak a templomok, ugyanakkor Malcolm Randzsisz Colombo érseke otthonának kápolnájában misét mutatott be, amelyet a televízió élőben közvetített. Az érsek a szertartáson, amelyen jelen volt az államfő, a miniszterelnök is, azt mondta, hogy nem lehet Isten nevében valakit meggyilkolni. A misét követően az érsek és a politikai vezetők gyertyát gyújtottak az áldozatok emlékére.

(MTI)

Egy Srí Lanka-i razzia során robbanó mellényeket és robbanószereket találtak | Alfahír

Tizenöt ember - köztük hat gyermek - holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol korábban lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között - közölte szombaton a hadsereg szóvivője - írja az MTI.