A Fidesz mutathatja be elsőként a programját a "közmédiában"

A Fidesz mutathatja be elsőként a programját a "közmédiában"

Annyi a különbség, hogy ezúttal más pártok is bejutnak, és nem dobják ki őket.

Annyi a különbség, hogy ezúttal más pártok is bejutnak, és nem dobják ki őket.

Várhatóan.

Kisorsolta csütörtökön a közmédia, milyen sorrendben mutathatják be programjukat a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson listát állító pártok.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. úgy döntött, az EP-választáson listát állító összes párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A pártok megjelenésének sorrendjét közjegyző jelenlétében sorsolták ki a közmédia székházában. 
    
A sorsolás eredménye szerint május 6-án, hétfőn a Fidesz-KDNP, kedden az MSZP-Párbeszéd, szerdán a DK, csütörtökön a Jobbik, pénteken a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője ismertetheti pártja választási programját. Május 13-án a Momentum Mozgalom, 14-én a Magyar Munkáspárt, 15-én a Mi Hazánk Mozgalom, 16-án pedig a Lehet Más a Politika párt képviselője lesz az M1 aktuális csatorna reggeli műsorának vendége. 

Mint ismert,  a fideszes házicsatornán a kormánypártokon kívül csak a NER kitartott szervezetei és csatlós pártjai jelenhetnek meg. Ez alól kivétel a választások környéke.

Így például tavaly márciusban emlékezetes alakítást nyújtott Mirkóczki Ádám, aki kihasználva az alkalmat, élő adásban mutatta be, hogy pontosan mi zajlik abban a tévében közszolgáltatás címén.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/6X7QVmTmssQ.jpg?itok=taN6WWWh","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=6X7QVmTmssQ&app=desktop","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}