Bíró Ica: „Magyarország a kilakoltatások országa”

Bíró Ica: „Magyarország a kilakoltatások országa”

Megtörtént a legrosszabb, amitől már régóta rettegett a fitneszedző.

Rákay Philip, a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese amiatt bosszankodik, hogy a 24.hu kiderítette: Bayer Zsolthoz hasonlóan ő is önkormányzati örökbérletet szerzett a budai Várban. Míg a NER prominensei azért tülekednek, hogy a várnegyedbe költöző Orbán Viktor közelébe települhessenek, addig a kilakoltatási moratórium április végi lejárta után a kifosztott devizahitel-károsultakat a kilakoltatás réme fenyegetni.

A fitneszedző Bíró Icát már nem csupán fenyegeti, hanem péntek délelőtt tucatnyi rendőr biztosításával tették ki hegyvidéki ingatlanából. Korábban többször is beszámoltunk Bíró Ica ügyéről, akinek feje fölött a kilakoltatás veszélye már egy ideje Damokléksz kardjaként lebegett.

A fitneszedző állítása szerint nem kellően tájékoztatták, amikor a banknál devizahitelre beszélték rá. Eleinte abban bízott, miután nem tudta fizetni a megemelkedett törlesztőrészleteket, hogy sikerrel tudja majd jogi úton megtámadni a szerinte igazságtalanul magas tartozást. Az ügy végül végrehajtásig jutott, péntek délelőtt pedig kilakoltatásra került sor.

A fitneszedző mellett kiálló civilek megpróbálták megakadályozni, hogy Bíró Icát kitegyék ingatlanából, támogatásként több ellenzéki országgyűlési képviselő is megjelent a hegyvidéki háznál. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1 Televíziónak és az Alfahírnek elmondta, ha a Fidesz-KNDP képviselői részt vennének ilyen eseményeken, legalább nézőként,

„akkor nem hoznának olyan embertelen és elképesztően visszataszító, visszatetsző döntéseket, mint amilyeneket a parlamentben hoznak.”

A jobbikos politikus rámutatott, „a családok évének nevezett valami után”, most egy újabb olyan esztendő következik, amikor háromezer fölötti kilakoltatási számra számítanak még a kormányközeli szakértők is. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta, ez a szám elképesztő és megengedhetetlen egy demográfiai tél közepén, ugyanakkor hozzátette:

itt nem számokról, statisztikai adatokról, hanem emberekről van szó.

A jobbikos politikus azt is mondta, ha az esküjüket komolyan veszik, akkor az országgyűlési képviselőknek kutyakötelességük részt venni az ilyen eseményeken. Arról is beszélt, hogy Bíró Ica históriája „hemzseg a szabálytalanságoktól”, mégsem számíthat segítségre, csak a civilek részéről.

„Engem nem érdekel, hogy szegény ember, gazdag ember, híres ember, névtelen ember kilakoltatásáról van szó, ha hívnak minket, igyekszünk a folyamatok jogszerű mivoltát ellenőrizni, a jogszerűtlenséget pedig visszafordítani a jog útjára”

- ígérte Z. Kárpát Dániel.

„Az egész világ lássa, hogy Magyarország a kilakoltatások országa”

- jelentette ki a sajtó megjelent képviselői előtt Bíró Ica, aki kénytelen volt minden ingóságát a háza elé üríteni.

Azt mondta: az embereknek joga van a lakhatáshoz és nem megengedhető, hogy kirakják őket az otthonukból, amiért egy életen át dolgoztak.

A helyszínen tartózkodtak a Jobbik Ifjúsági Tagozat aktivistái is. Keresztesy Gergőt, a Jobbik IT elnökét rendőrök vezették ki a fitneszedző ingatlanából, miután ezt nem volt hajlandó megtenni a rendőri felszólításra. Az Alfahír úgy tudja, hogy feljelentés született ellene.

Egy másik ingatlanából is kilakoltatták a fitneszedzőt

Bíró Ica egy Krisztina körúti ingatlanából is kénytelen volt költözni, mert kora délután onnan is kilakoltatták. Nem elég, hogy állítása szerint nem volt megfelelően tájékoztatva a hitel felvételekor, most még a végrehajtók trükközésének is ki van téve.

Az ominózus ingatlanból való kilakoltatása már háromszor került felfüggesztésre, és egyelőre úgy tűnik, hogy a végrehajtó jelenleg is jogtalanul jár el.

Az árverés jogerőre emelkedését követő 15 napon belül ugyanis az árverési vevő köteles lett volna megfizetni a vételárat, azonban ez a végrehajtó felszólítása után nem történt meg, így a törvény értelmében az árverést érvényteleníteni kellett volna.

A végrehajtási időszakban az árverések jogerőre emelkedése és a kifizetés elmaradása után ismét egy felfüggesztett időszak következett, ennek lejártával a végrehajtó pedig úgy állította be az árverést, mintha az még le sem zárult volna, pedig valójában már érvénytelenítésen is túl kellene lenniük.

Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a végrehajtó visszaélt hatalmával és jogtalanul járt el az ügyben, Bíró Ica egy időre visszaköltözhet az ingatlanba.

Újra zöld jelzést adott a kormány a kilakoltatásoknak

Április végével megszűnt az adósokat védő moratórium, így újra több ezer ember kerülhet utcára. Az első végrehajtások között volt az egykori modell és énekesnő Bíró Ica 12. kerületi családi háza is. Ugyanezen a napon háza után lakásából is kilakoltatták. Kövessen minket a legfrissebb videókért!