1,5 milliárd forint kevés az NB1-hez?

1,5 milliárd forint kevés az NB1-hez?

Az NB1-es Haladás elképesztő feltámadást produkált, február elején gyakorlatilag mindenki biztos kiesőnek könyvelte el a szombathelyi csapatot, azóta viszont két vereség mellett hat győzelmet arattak, így újra reális esélyük van arra, hogy a vonal felett legyenek a végelszámolásnál, de ez sem jelentene garanciát az élvonalbeli tagság megőrzésére.

A Haladás komoly anyagi válságba került, az első hírek 500 milliós tartozásról és a fizetések csúszásáról szóltak, majd a klub vezetői, Illés Béla és Tóth Miklós cáfolta ezt az összeget és 95 millió forint adósságról beszéltek.

Ahogy az várható volt, a klub első körben nem kapta meg a licencet az MLSZ-től, sem az NB1-re, sem az NB2-re, de a héten még pótolhatják elmaradásaikat.

Az önkormányzat nem is akarja veszni hagyni a csapatot, az elmúlt napokban 150 milliós gyorssegélyt szavazott meg a városi közgyűlés, Illés Béla ezután az Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy hadjárat indult ellene és akár egy forintért is megválna a többségi tulajdonrésztől.

Illés azt is kifejtette, hogy 12 év alatt 400 millióról 1,2 milliárd forintra emelkedett a költségvetés, de

"másfélmilliárd forint sem jelent garanciát az NB1-re jelenleg"

- mondta.