A saját, szocialistákkal és Karácsony Gergellyel közös mutyiját támadja a Fidesz

A saját, szocialistákkal és Karácsony Gergellyel közös mutyiját támadja a Fidesz

Karácsony Gergely hatására felejtettek el tükörbe nézni.

"A kerületek közül egyedül a XIV.-ben veszteséges a parkolás, a botrányos szerződések a zuglóiaknak minden egyes nap 1 millió adóforintjukba kerültek eddig. Az előnytelen szerződéseket még mindig nem mondta fel, a felelősség elől pedig menekül."

- írja a budapesti Fidesz az MTI-n megjelent, Karácsony Gergelynek címzett közleményében. Kifejezetten vicces ilyet olvasni attól a párttól, amely az országot szép lassan a saját politikusai, strómanjaik és rokonaik nevére iratja. Az egészet viszont az a tény teszi nevetségessé, hogy azt a szerződést, amit most felrónak, a főpolgármesteri babérokra törő zuglói polgármester mellett a Fidesz és az MSZP is megszavazta.

A közleményből kiderül, hogy azt a korrupciógyanús parkolási rendszert kifogásolják, amiről korábban kiderült, hogy talán a világon egyedülálló módon veszteséget hozott a kerületnek. Három pályázó közül kettőt kizártak, hogy 2+2 évre a legdrágább ajánlatot adó induló végezhesse a munkát, amire nemcsak Karácsony Gergely, hanem a helyi fideszes és szocialista képviselők is áldásukat adták.

Karácsony Gergelyék tovább öntik a pénzt a veszteséges parkolásba | Alfahír

A korábbi zuglói átláthatósági biztos szerint a polgármester is felelős a kerületnek milliárdos veszteséget okozó parkolási rendszer kialakításában - írta a kormánypárti Magyar Nemzet csütörtökön. Vágó Gábor, a kerület tavaly novemberben leköszönt átláthatósági biztosa a lapnak elmondta: feladata annak ellenőrzése volt, hogy az önkormányzat megfelel-e a saját átláthatósági szabályainak.

Amikor év elején lebuktak, hogy több száz milliós ráfizetés a kerületnek a parkolás, akkor Karácsony próbálta menteni a helyzetet: előbb bevallotta, hogy egy Fidesz-MSZP háttéralku miatt szívnak a zuglóiak, majd megpróbálta felbontatni a szerződést, amit a szocialisták és a fideszesek közösen torpedóztak meg. Ennek ellenére a kormánypárt olyat is ír, hogy:

Az előnytelen szerződéseket még mindig nem mondta fel, a felelősség elől pedig menekül.

A közleményt egyébként azért dobta össze a fővárosi Fidesz, mert a Párbeszéd politikusa tegnap bejelentette: végigjárja Budapest kerületeit. Olyanokat írnak még benne, hogy Karácsony Gergely "Tarlós István főpolgármester korábbi kampányait majmolja", és azt tanácsolják, hogy "Zugló polgármestere ne most fedezze fel Budapestet, inkább tegyen rendet az általa vezetett kerületben!".