"Lopott pénzből épült szálloda" - felcímkézte az ausztriai Mészáros-hotelt a Jobbik

"Lopott pénzből épült szálloda" - felcímkézte az ausztriai Mészáros-hotelt a Jobbik

Közös sajtótájékoztatót tartott Bana Tibor és Brenner Koloman Mészáros Lőrinc egyik ausztriai szállodája előtt. A jobbikos politikusok helyszínválasztása nem véletlen: arra hívták fel a figyelmet, hogy miközben a magyar emberek dolgoznak, a fideszesek a tőlük ellopott uniós pénzből a többi közt hoteleket vásárolnak. A Mészáros/Orbán-érdekeltséget ezért 

"Lopott pénzből épült szálloda"

-feliratú matricákkal látták el, amelyeken német nyelven is szerepelt a szöveg.

Brenner Koloman szerint Mészáros Lőrinc muraui síparadicsomban található szállodája az Európai Unió tagállamainak is erős jelzés kellene legyen a NER-rendszer külföldi terjeszkedéséről. A jobbikos politikus azt ígérte, hogy ha a pártjuk listájáról bejutnak az Európai Parlamentbe, akkor pont ennek a folyamatnak vetnek majd véget. 

"A május 26-i, sorsdöntő EP-választáson remélhetőleg a magyar választóknak is ez fog a szeme előtt lebegni, ha támogatják a legnagyobb ellenzéki pártot, a Jobbikot abban, hogy ennek az európai szinten is kirívó korrupciónak véget vessünk." 

Bana Tibor arról beszélt, az egészségügy, az oktatás fejlesztésére és a gazdaság erősítésére kellene költeni az EU-s pénzeket, nem pedig hagyni, hogy Mészáros Lőrincék és az Orbán-család ellopja azokat. A Jobbik alelnöke úgy látja, hogy a fideszesek bővülő maffiahálózata már Ausztriában is gyökeret eresztett a Magyarországon megszerzett pénzből.

"A Jobbik el fogja számoltatni azokat a bűnösöket, akik érintettek abban, hogy a tisztességes magyarok, az adófizetők pénzét ilyen módon használják fel."

Bana azt ígérte, hogy az EP-választás után az Európai Parlamentben is igyekeznek majd minél több partnert találni a korrupcióellenes polgári kezdeményezéshez, hogy megakadályozzák a magyar emberek további kifosztását.

Bana Tibor

Sajtótájékoztató Mészáros Lőrinc osztrák szállodájánál