Karácsony nem érti, "miért olyan nagy hír", hogy a patkánymutyiban a Fidesszel szavazott

Karácsony nem érti, "miért olyan nagy hír", hogy a patkánymutyiban a Fidesszel szavazott

Ha eddig nem, hát ma egészen biztosan eljött az ideje, hogy emlékdíjat alapítsunk a 2014-es budapesti önkormányzati választás legnagyobb káoszharcosának, Falus Ferencnek – az elisemrést pedig elsőként átnyújtsuk Karácsony Gergelynek. 

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd polgármester-jelöltje zuglói polgármesterként tagja a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának. Az ATV tegnap megírta:

a testületben annak idején megszavazta, hogy a budapesti patkányirtást negyvenhét éve kiemelkedő eredményességgel végző Bábolna Bio Kft helyett a rágcsálókkal soha korábban nem foglalkozó RNBH Konzorcium kapjon megbízást a patkánymentesítésre.

A döntésnek azóta sok százezer haszonélvezője van: a budapesti patkányok, akik – minden bizonnyal a dilettáns munkavégzés miatt -  évtizedek óta először ismét szaporodásnak indulhattak. 

A fideszes korrupcióban való összejátszással már nem először lebuktatott Karácsony ezúttal már annyira sem vette a fáradságot, mint a parkolási mutyi kimagyarázásakor. Szűkszavú vasárnapi Facebook bejegyzésében azt írja:

"Nem tudom, ez miért olyan nagy hír."

Aztán meg is indokolja, hogy ez szerinte miért nem olyan nagy hír. Okfejtéséből pedig kiderül, hogy 

nagyjából fogalma nem volt arról, miről szavaz, és ma sincs, hogy mi a gond ezzel. 

Szerinte ugyanis "a botrány abból származik, ami a közbeszerzés lezárása UTÁN történt." Konkrétan abból, hogy a lebonyolító céghez "utólag még hozzá vágnak annyi pénzt, amitől sokkal drágábbá válik, mint a többiek", illetve, "bírósági per indul azzal kapcsolatban, hogy győztes cég valóban rendelkezik-e a közbeszerzésen való induláshoz szükséges referenciákkal."

No, most a kellemetlen valóság az, hogy

Karácsonynak és a közbeszerzési bizottság többi tagjának többek közt éppen e referenciák megfelelő ellenőrzése lett volna a munkája. Amit a polgármester-jelölt Facebook bejegyzésnek tanúsága szerint egyáltalán nem végeztek el.