Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki a töriérettségi tételeit

Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki a töriérettségi tételeit

Még folyik a bizonyítékok gyűjtése.

Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, a 40 éves férfi beismerő vallomást tett – közölte szombat délután a police.hu-n a rendőrség.

Az idei középszintű történelemérettségi feladatainak „idő előtt történt nyilvánosságra kerülése" miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás – emlékeztetett a rendőrség.

Az eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben.

Az Oktatási Hivatal (OH) a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A történtek ellenére végül nem kellett megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.