Timmermans „erős” baloldali Európáról álmodozik

Timmermans „erős” baloldali Európáról álmodozik

Erős baloldali Európára van szükség - jelentette ki az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, Frans Timmermans szombaton, Budapesten az MSZP európai parlamenti kampányrendezvényén.

Az MTI tudósítása szerint a Szövetségben Európával című rendezvényen Frans Timmermans a többi között a milliós európrofitot termelő vállalatok megadóztatását, minimális társasági adó, uniós minimálbér bevezetését ígérte. Ugyanazon munkáért nőknek és férfiaknak ugyanannyi bért kell kapniuk, a szakszervezetek jogait meg kell erősíteni - tette hozzá.

Utóbbiakat éppen a Jobbik vetette fel Magyarországon elsőként, amikor 2017-ben útnak indította a béruniós kampányát, az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” elvén, és ebben a szakszervezetekkel is partnerséget keresett. A kezdeményezést akkor hivatalosan a szocialisták nem támogatták.

Timmermans most az óbaloldali MSZP rendezvényén arról beszélt, hogy az általa felsorolt célkitűzéseket fenntartható módon kell elérniük, és tenni kell a klímaválság ellen.

A baloldali politikus szerint Orbán és barátai, Strache, Salvini és Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja, az Európai Uniós gyengítése, szétbomlasztása.

Arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ki akarja vinni Magyarországot Európa szívéből, és ha folytatódik politikája, akkor ez nemcsak mentálisan és politikailag fog bekövetkezni, hanem gazdasági és szociális szempontból is.

Kifejtette: számára a keresztény értékek azt jelentik, hogy tiszteletben tartja más vallását, kultúráját, etnikai hovatartozását. A keresztény érték a befogadás, nem a kirekesztés – mondta.

Timmermans szerint sok-sok millió európai érez együtt Magyarországgal és bízik benne, hogy az ország nem marad magára. Azért, hogy ez így legyen, erős baloldali Európára van szükség – vélekedett.