Jakab Péter: Nem akarunk még több pénzt adni Orbán Viktornak

Jakab Péter: Nem akarunk még több pénzt adni Orbán Viktornak

A Jobbik országgyűlési képviselője, Jakab Péter szerint a vasárnapi EP-választás többek között arról fog szólni, hogy akarjuk-e tovább gazdagítani az Orbán-családot és az Orbán-haveri kört.

Jakab Péter mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a választóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy milyen Magyarországot szeretnének a jövőben. 

"Az elmúlt kilenc év kormányzásának két fő eredménye, hogy az Európai Unió második legszegényebb nemzete lettünk, Mészáros Lőrinc pedig - dollármilliárdosként - az ország leggazdagabb emberévé vált."

Kiemelte, hogy 2010 óta a túlárazott közbeszerzésekkel minden dolgozó zsebéből egymillió forintot vett ki a kormány, ami azért nonszensz, mert azoknak a becsületes munkavállalóknak kellene adni ezeket a pénzeket, akik megdolgoztak érte.

"A magyar kormány pofátlanul kizsebeli a magyar adófizetőket, és a tőlük elvett pénzt szétosztja az Orbán-haveri kör között"

- tette hozzá Jakab.

A Jobbik politikusa leszögezte, hogy nemcsak a közpénzek eltulajdonlása óriási probléma, hanem az, hogy a kormány keleti vendégmunkásokkal akarja alacsonyan tartani a magyar emberek bérét. Emlékeztetett, hogy a KSH adatai szerint 86 ezer külföldi vendégmunkást telepítettek be hazánkba 2017-ig. Megjegyezte, hogy a közeljövőben a MOL közreműködésével, 2020-ban 3 ezer törököt fognak Tiszaújvárosba telepíteni. 

"Az országnak nem olcsó keleti vendégmunkásokra, hanem jól megfizetett magyar dolgozókra van szüksége."

A jobbikos képviselő az Alfahír azon kérdésére, mely szerint egyre közelebb a megállapodás Budapesten az önkormányzati választásra, úgy felelt, hogy reményei szerint minden kerületben egyetlen ellenzéki jelölt fog indulni a Fidesz ellen, mert csak így lehet leváltani ezt a "mérhetetlen korrupcióra épülő" rendszert.

Jakab Péter: Az országnak inkább kórházakra volna szüksége | Alfahír

A Jobbik országgyűlési képviselője, Jakab Péter szerint felháborító, hogy miközben folyamatosan bevándorlókkal riogat a kormány, addig ezzel szemben módszeresen telepít be külföldi vendégmunkásokat az országba. A Jobbik frakcióvezető-helyettese az egykori Árpád Kórház épülete előtt úgy fogalmazott, hogy a változáshoz "egy óriási kijózanító pofont" kell kapnia a Fidesznek a május 26-ai európai parlamenti választáson a magyar emberektől.